ponedjeljak, 14. svibnja 2012.

Sarajevo - Željezničar 2:2 13.05.2012.

Stari sjaj vječitog derbija se konačno vratio. Poslije tri susreta Sarajeva i Željezničara na stadionu Asim Ferhatović Hase, koja su završena bez golova, gledaoci su konačno mogli uživati. Novi prvak Bosne i Hercegovine ostao je neporažen na Koševu (2:2), te je tako nastavio svoj niz neporaženosti, koji sada iznosti 34 utakmice u svim takmičenjima.

Nakon lijepe akcije Sarajeva u 4. minuti Nermin Haskić je šutirao sa 20-ak metara, ali nije bilo problema za Adnana Gušu. Prvo veliko uzbuđenje desilo se dvije minute poslije. Eldin Adilović matirao je starijeg brata, Adija, na golu bordo tima, ali je Eldin Jakupović opravdano poništio pogodak.


Da će gledaoci uživati u 99. vječitom derbiju nagovijestio je Zoran Belošević. Srbijanski lijevi bek odvažio se na udarac iskosa sa lijeve strane sa 20-ak metara, te postigao prelijep pogodak. Gušo nije imao šanse. Željezničar je nakon primljenog gola preuzeo incijativu i ubrzo je bio blizu pravnanja rezultata.


Benjamin Čolić je u 13. minuti centrirao sa desne strane, a loptu je glavom zahvatio Vernes Selimović. Napadač Željezničara savladao je Adilovića, međutim lopta je prošla malo pored stative. Plavi sa Grbavice bili su sve opasniji, ali je još dva puta Adilović uhvaćen u nedozvoljenoj poziciji.


Bordo tim je nakon pola sata igre došlo i do drugog gola. Said Husejinović je uvijek briljirao protiv Željezničara dok je nosio dres Slobode. Nekadašnji član Werder Bremena i ovaj put pokazao je umijeće. Husejinović je sve uradio sam. Ušao je u šesnaesterac gostiju, prošao Jadranka Bogičevića, a zatim i Gušu, te pogodio za 2:0.


Nije dugo trebalo izabranicima Amara Osima da dođu do nove velike prilike. Ponovo okršaj braće Adilović u 33. minuti. Eldin je uputio prizeman udarac iskosa sa desne strane, a lopta je prošla pored stative, tako da je Adi i ovaj put izašao kao pobjednik.


Koliko je bilo nezadovoljstvo Osima, pokazuje izmjena u 35. minuti kada je u igru uveo Samir Bekrića umjesto Benjamina Čolića. Izmjena menadžera Plavih urodila je prodom u prvoj minuti sudijske nadoknade. Bekrić je sjajno prošao Sedina Torlaka, a zatim i Ivana Tatomirovića, te uposlio Selimovića, koji pogađa za 2:1.


Početkom drugog dijela utakmice nije bilo većih uzbuđenja, ali ono što je najbitnije derbi je ponovo bio neizvjestan i pun naboja, što u posljednje vrijeme nije bio slučaj. Manji prekid desio se u 50. minuti zbog bakljade navijača Željezničara.


Ponovo ista kombinacija u 56. minuti donijela je pogodak Željezničaru. Bekrić je centrirao sa desne strane, a Selimović je poslao loptu iza leđa Adilovića za 2:2. Desetak minuta nakon drugog pogotka Plavih, Selimović je uposlio Bekrića, ali bila je to prebrza lopta za veznjaka Željezničara.


Novi prekid zbog bakljade uslijedio je u 65. minuti, a ovaj put to su priredili navijači bordo tima. Zeba je u 69. minuti odlično šutirao sa 20-ak metara, a Adilović je vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner. Sarajevo je u drugom poluvremenu imalo najbolju priliku u 77. minuti kada je Belošević dobro šutirao iz slobodanjaka, ali lopta odlazi pored gola.


Tri minute poslije Zeba je uposlio Elvira Čolića, koji se sam našao na rubu šesnaesterca, ali šutirao je preko gola. Torlak je u 82. minuti imao priliku, no nije uspio vratiti vodstvo Sarajevu. Do kraja 99. vječitog derbija nije bilo većih uzbuđenja, te su bodovi podijeljeni. Željezničar je nastavio niz neporaženosti, dok ovim remijem se Sarajevo nije donekle iskupilo za ovu sezonu.

 


Sarajevo - Željezničar 2:2

Strijelci: 1:0 Belošević (9), 2:0 Husejinović (30), 2:1 Selimović (45+1), 2:2 Selimović (56). Stadion: Asim Ferhatović Hase (Sarajevo). Gledalaca: 10.000 . Sudija: Eldin Jakupović (Bihać). Žuti kartoni: Husejinović, Zrnanović, Belošević, Čomor (Sarajevo), Bogičević (Željezničar)

SARAJEVO:
Adilović, Tatomirović, Torlak, Husić (od 80. minute Čomor), Zrnanović, Sesar, Belošević, Husejinović (od 54. minute Šćepanović), Suljić, Haskić, Krpić (od 70. minute Matko).

ŽELJEZNIČAR:
Gušo, B. Čolić (od 35. minute Bekrić), Kvesić, Svraka, Vasilić, Bogičević, Nyema, Selimović, Adilović (od 57. minute Elvir Čolić), Jamak (od 71. minute Zolotić), Zeba.




pogledajte ViDEO snimak cijele utakmice:



Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva