nedjelja, 3. lipnja 2012.

CORAZON CLASSIC MATCH: Real 3 – 2 M. United

Večeras je na Santiago Bernabeu odigran humanitarni susret u kom su se sastale legende Real Madrida i legende Manchester Uniteda. Sav prihod od ovog susreta biće uplaćen za djecu u Africi …

Gledaoci su imali priliku da na djelu vide nekadašnje zvijezde a današnje legende svjetskog fudbala, kao što su Roberto Carlos, Fernando Morientes, Luis Figo, ZinedinZidane, Fernando Hierro,Emilio Butragueno, Fernando Redondo, Santillana u timu Reala, te Teddy Sheringham, Andy Cole, Dwight Yorke, Denis Irwin, Edwin van der Sar, Bryan Robson kod Crvenih đavola. Zaista je teško prisjetiti se svih imena s obzirom da je večeras bilo prisutno oko 40 bivših fudbalera oba kluba.
Da sve bude po pravilima, pobrinuo se i legendarni Pierluigi Colina koji je sudio u prvom poluvremenu, a prvi udarac na utakmici je izveo Fabrice Muamba.
Poveo je Real Madrid golom Morientesa na samom startu utakmice. Ipak nakon lijepe akcije Andyja Cola i Dwigtha Yorka koja je podsjetila na slavne dane ovog tandema, pogodio je Sharpe te doveo United u rezultatski egal. Ipak Luis Figo je sve podsjetio zašto je jedan od najvećih svih vremena te je prelijepim udracem matirao Van der Sara za vodstvo legendi kraljevskog kluba u 11. minuti. Ovim rezultatom se otišlo i na zasluženi odmor.
U drugom poluvremenu penal za naš klub nakon faula nad Yorkom. Teddy Sheringham je uzeo loptu, ali sa bijele tačke nije bio precizan. Nedugo zatim Redondo kao nekada, sjajnim prodorom prolazi odbranu Uniteda te pogađa za 3:1. Ipak u 79. minuti Sheringham se iskupio za promašaj iz penala te je uspio da lijepim pogotkom smanji na 3:2. Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika pa je ovo bio i konačan rezultat ovog sjajnog meča u kom pobjednik nije na kraju krajeva ni bitan ali naravno čestitamo svima koji su na neki način povezani sa Real Madridom, vidimo se na Old Traffordu


 http://manutd-bih.com/2012/06/corazon-classic-match-real-3-2-m-united/

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice