subota, 14. travnja 2012.

Fudbaler Livorna Piermario Morosini preminuo na terenu

Igrač talijanskog Livorna, 25-godišnji Piermario Morosini, preminuo je nakon doživljenog srčanog udara na utakmici talijanske Serije B između Livorna i Pescare, javljaju talijanski mediji.

U 31. minuti dvoboja Serie B, između Livorna i Pescare, 25-godišnji Piermario Morosini,  srušio se na tlo, a ekipa medicinske pomoći utrčala je na teren kako bi mu pružila pomoć. Ustanovivši da je doživio srčani udar, pokušavali su mu pomoći masažom srca, ali nisu uspjeli u tome. Hitno je prevezen u bolnicu, ali umro je prije dolaska u bolnicu, kako navodi sportmediaset.mediaset.it.

"Nažalost, kada je stigao u bolnicu već je bio mrtav. Pretrpio je težak srčani udar", saopćio je doktor De Blasi iz bolnice u Pescari.

Utakmica je prekinuta, a igrači obje ekipe teren su napustili u suzama.

Talijanski nogometni savez zbog ove tragedije odlučio je odgoditi sve utakmice koje su trebale biti odigrane ovog vikenda.




Podsetimo, fudbaler Boltona Fabris Muamba je 17. marta na duelu FA kupa kolabirao na terenu, bio je klinički mrtav 78 minuta, ali je uspeo da preživi i trenutno je na oporavku.

Ovo nije prvi slučaj da neki fudbaler izgubi život. 2009. godine kapiten Espanjola Danijel Harke preminuo je na pripremama za novu sezonu, dve godine ranije fudbaler Sevilje Antonio Puerta kolabirao je na terenu, a preminuo je tri dana kasnije u bolnici. 2003. godine reprezentativac Kameruna Mark Vivijen Foe preminuo je na utakmici polufinala Kupa Konfederacija protiv Kolumbije pošto je kolabirao u 72. minutu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva