srijeda, 29. kolovoza 2012.

"Man U" je ponižavajuće i uvreda za Manchester United

Mnogi navijači još uvijek ne znaju da je skraćenica “Man U” ponižavajuća i uvredna za naš klub, obavezno pročitajte i zašto…


Ovaj pojam koriste navijači naših rivala, kako bi isprovocirali United, veličali Minhensku tragediju. U biti, “U” navijači protivničkih klubova prevode kao “you” (ti).

Primjer (navijači  West Bromwich Albiona): “Duncan Edwards je đubre, trune u grobu, Čovječe ti (Man You) si đubre.”

Kao što možete vidjeti, skraćenica “Man U” je nastala veličajući preminule 6. februara 1958. u Minhenskoj tragediji, posebice Duncana Edwardsa koji je, bez dileme, jedan od najboljih igrača ovog kluba ikada.
Također, kasnije su ovo preuzeli i navijači Leeds Uniteda, te Liverpoola, napravivši svoju “Man U (Man you – Čovječe ti)” verziju. “Čovječe, čovječe ti, otišao si u avion, nikada se nisi vratio”, ili “Čovječe, ti se nikada nisi vratio kući.” Ako bi ovu rečenicu preveli na Engleski, i od svake riječi uzeli početno slovo na kraju bi dobili riječ: MUNICH.

Sada je još jasnije da je skraćenica “Man U” uvredna za naš klub. Na oficijalnoj stranici nigdje nećete pronaći skraćenicu “Man U”, dok na forumu dobijate opomenu ukoliko je koristite.

Ne možemo, i ne očekujemo nešto “normalnije” od svojih rivala, ali svi možemo izbjeći pisati skraćenicu “Man U” u komentarima, postovima itd. Šteta je što mnogi za ovo još uvijek ne znaju, no svakako, ukoliko pročitate komentar u čijoj sadržini se nalazi taj pojam, upozorite autora komentara.
Naš klub se zove Manchester United, ukoliko već pišete skraćenicom pišite: Man United, Man Utd, Manchester Utd, United, MUFC itd.

Ako ste pravi navijač, uvažićete ovaj naš savjet i nećete pisati “Man U”, jer mi smo Manchester United", stoji u saopštenju navijača Manchester United-a.
___________________________________________________________________________________________

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice