subota, 18. kolovoza 2012.

Mercedes se djelimično povlači iz F1

Njemački gigant u proizvodnji automobila Mercedes saopštio je da će se djelimično povući iz Svjetskog šampionata Formule 1. Ukoliko dođe do dogovora sa vlasnikom F1, Bernijem Eklstonom, Mercedes bi od sezone 2014. trebalo da ima polu-zvanični tim. Ovakva odluka ne znači da će Mercedes prestati da snadbijeva motorima ekipe Meklarena i Fors Indije, već da će polu-zvanični tim nositi naziv AMG F1.

Kao što je poznato u svijetu automobilizma, AMG je divizija Mercedesa zadužena za proizvodnju super sportskih automobila, a novi tim u suštini ne bi bio nov, jer bi se radilo samo o promjeni sadašnjeg naziva tima Mercedes AMG. Ros Bron bi ostao šef tima, a Mihael Šumaher i Niko Rozberg vozači ekipe.

U Mercedesu su donijeli odluku da se prije svega fokusiraju na proizvodnju agregata i snadbijevanje timova, pošto je Formula 1 blizu odluke da se upravo od 2014. godine samo tri proizvođača bave snadbijevanjem motora - Mercedes, Ferari i Reno.

Ipak, pojedini njemački mediji smatraju da je Mercedes odlučio da se djelimično povuče iz F1 zbog slabih rezultata posljednjih godina, što automatski prouzrokuje određene finansijske gubitke kompaniji.

_________________________________________________________________________________________

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice