ponedjeljak, 22. listopada 2012.

LP za rukometaše: Solidne partije bh. reprezentativaca

Kompletirano je 4. kolo Lige prvaka za rukometaše, a u danas nama najzinimljivijim susretima HSV je savladao Partizan (30:24), Ademar Leon i Flensburg su podijelili bodove (29:29), Chambery na svom terenu poražen od Kielcea (36:26).

Njemački HSV nije imao većih problema u duelu sa Partizanom. Slavila je njemačka momčad sa 30:24, a naš reprezentativni golman Enid Tahirović sasvim solidno je odradio svoj dio posla. Inače, kod HSV-a najefikasniji su bili Kraus sa 8, te Lindberg sa 7 golova, dok su Ivošević i Maksić sa po 5 golova bili najučinkovitiji kod beogradske momčadi.

Chambery nije uspio pružiti ozbiljniji otpor Kielceu. Iako su igrali pred svojim navijačima rukometaši francuske momčadi su pretrpjeli poraz, a nas može radovati sasvim pristojna partija bh. reprezentativca Marka Panića, koji je postigao 2 gola.

Nekadašnji bh. reprezentativac Edin Bašić pet puta se upisao u listu strijelaca. Kod Kielcea su najefikasniji bili hrvatski reprezentativci Ivan Ćupić (8 golova) i Manuel Štrlek (6 golova).

U najzanimljivijoj utakmici Ademar i Flensburg su podijelili bodove (29:29). Najefikasniji kod Ademara bio je Ruesga sa 7 golova, dok je naš reprezentativni dvojac, Vražalić-Vranješ. odigrao dosta dobro. Vražalić se tri puta upisao u listu strijelaca, a Vranješ je jednom bio uspješan.

S druge strane kod njemačke momčadi najefikasniji su bili Eggert sa 6, te Svan Hansen sa 5 golova.

(SportSport.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva