ponedjeljak, 22. listopada 2012.

BHT PL BiH: Čelik - Zrinjski 2:0

Čelik prekinuo crni niz: Dva gola, dvije sporne situacije, dva crvena kartona... Čelik i Zrinjski sastali su se na Bilinom polju večeras u okviru desetog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bilo je mnogo uzbudljivo, kako na terenu, tako i na tribinama. Na kraju, Zeničani su došli do nova tri boda (2:0) uz loše suđenje Eldina Prošića, te tako prekinuli loš niz od pet utakmica bez pobjede u domaćem prvenstvu.

Ništa se značajno nije dešavalo sve do 13. minute kada je Kajkut doveo Čelik u vodstvo. Brković je dugom loptom uposlio Mešanovića, koji loptu ostavlja za Kajkuta, a napadač Zeničana ju je sa pet metara poslao iza leđa Hadžića. Kajkut je mogao do drugog gola u 21. minuti, ali njegov udarac zaustavila je stativa.

Domaći su i nakon pogotka nastavili napadati. Imali su polupriliku preko Mešanovića. Zeničani su pokazivali da se nisu zadovoljili jednim golom. Zrinjski je pokušavao napraviti nešto iz kontranapada, ali bezspješno. Plemići su prvi put zaprijetili u 39. minuti kada je Aničić šutirao pored gola, nakon centaršuta Marjanovića.

Mešanović je oboren u 40. minuti u šesnaestercu Zrinjskog, nakon čega su domaći igrači tražili najstrožiju kaznu, ali glavni sudija se nije oglasio. Prvo poluvrijeme završeno je prednošću Čelika od jednog gola. U drugom poluvremenu dugo nije bilo većih uzbuđenja na Bilinom polju.

Čelik je imao više od igre, kao i u prvom poluvremenu, a igra Zrinjskog ponovo se zasnivala na kontranapadima. Poništen je u 65. minuti pogodak Mešanovića. Prva sporna situacija na večerašnjoj utakmici desila se u 72. minuti. Jusić je oboren u šesnaestercu Zrinjskog, ali sudija se nije oglasio. Igrači Čelika su nasrnuli na sudiju.

Samo četiri minute poslije opet je u glavnoj ulozi bio sudija Eldin Prošić. Brković je oboren u šesnaestercu Plemića, ali glavni arbitar se nije oglasio, nakon čega je došlo do naguravanja igrača. Sve se završilo sa dva crvena kartona. Prošić je u svlačionicu poslao Brkovića i Stojkića.

Nedugo nakon toga uslijedili su i neredi na sjevernoj tribini Bilinog polja. Navijači Zrinjskog sukobili su se sa zaštitarima, nakon čega su izvedeni sa stadiona. Posljednjih desetak minuta Zrinjski je imao terensku nadomoć, ali Čelik je imao nekolike izuzetne prilike. Poništen je i gol Bočićića, ali opravdano. U sudijskoj nadonkadi rezervista Nestorović istrčao je kontru i pogodio za konačnih 2:0.

Čelik - Zrinjski 2:0

Strijelac: 1:0 Kajkut (13), 2:0 Nestorović (90). Stadion: Bilino polje. Gledalaca: 1000. Sudija: Eldin Prošić (Cazin). Žuti kartoni: Bajraktarević, Kajkut, Dedić (Čelik), Muminović, Žuržinov (Zrinjski). Crveni kartoni: Brković (Čelik), Stojkić (Zrinjski).
ČELIK: Nurković, Čović, Maletić, Horić, Bajraktarević (od 90. minute Nestorović), Mešanović, Kajkut (od 84. minuta Božičić), Jusić, Brković, Travančić (od 60. minute Dedić), Barač.
ZRINJSKI: Hadžić, Marković, Markić, Marjanović, Aničić, šćepanović, Stojkić, Arežina (od 46. minute Pehar), Muninović (od 63. minute Žuržinov), Grbavac (od 80. minute Bubalo), Miličević.

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva