utorak, 23. listopada 2012.

Godinu dana nakon tragične nesreće - Marco Simoncelli je i dalje sa nama

Staza je nemilosrdna. Date joj dušu i tijelo, a ona vam uzme i život. Danas se navršava godinu dana otkako nam je uzela MARCA SIMONCELLIJA. Nadamo se da sada vozi svoje trke na nekom ljepšem mjestu.
Ovog vikenda obilježava se prva godišnjica od tragične pogibije italijanskog motociklista Marca Simoncellija. Prošlo je godinu dana od tragičnog 23. oktobra 2011. kada je svijet obišla vijest o tragičnoj pogibiji MotoGP zvijezde u usponu. Popularni Italijan poginuo je u teškom padu u drugom krugu VN Malezije nakon što je u zavoju broj 11 izgubio kontrolu nad svojom Hondom.

U prilično netipičnoj nesreći Sic nakon lowsidea nije odsklizao sa staze, već se našao na putanji Colina Edwardsa i Valentina Rossija koji nisu mogli izbjeći neposredni sudar s njegovim motociklom.

Utrka je nakon sudara prekinuta, a kasnije i otkazana nakon što je iz kliničkog centra potvrđena vijest da je 24 – godišnji Simoncelli preminuo uslijed teških ozljeda.

MotoGP zajednica će se ovog vikenda na razne načine prisjećati karizmatičnog Italijana, a vozači i momčadi će se prije samog početka vikenda okupiti u zavoju broj 11 i prisustvovati otkrivanju brončane plakete vječne uspomene na vozača koji je upravo u Sepangu osvojio svoj prvi naslov u klasi 250 cm3.
Organizatori VN Malezije potvrdili su i da će se na kraju sezone u Valenciji najboljem MotoGP rookie-ju dodijeliti Rookie of the Year trofej nazvan po Marcu Simoncelliju. 


Momčad Fausta Gresinija još uvijek se oporavlja od tragične pogibije 24-godišnjeg Talijana, a sada ih čeka emotivan vikend na domaćoj stazi.
“Pred nama je emotivan vikend,” rekao je Fausto Gresini. “Misano je uvijek bio poseban za našu momčad jer se naš trkaći odjel nalazi svega nekoliko kilometara od same staze, no sada je sve drukčije.”
“To potvrđuju brojne posvete broju # 58 i promjena imena staze. Biti će teško, no nadam se da ćemo se svi zajedno na najbolji mogući način i sa dobrim rezultatom prisjetiti našeg prijatelja.”
“Uvjeren sam da će svi dati sve od sebe jer Marco živi u svima nama i sjećanja na njega će nam pomoći u postizanju dobrog rezultata.”
Gresinijeva nada za dobar rezultat jest Španjolac Alvaro Bautista koji se u posljednje dvije utrke vratio u formu sa dva rezultata u top 6.
“Misano je naša domaća staza, a sada nosi ime Marca Simoncellija. Jedva čekam utrku i nadam se dobrom nastupu.”

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva