utorak, 10. srpnja 2012.

Okupljanje košarkaške reprezentacije BiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igra kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Sloveniji. Večeras je bilo okupljanje na Ilidži. U kvalifikacionoj grupi se nalaze sa Rumunijom, Holandijom, Gruzijom i Latvijom.

Reprezentativci BiH će trenirati u Sarajevu do 24. jula nakon čega slijedi odlazak u Italiju gdje će igrati sa Crnom Gorom, Finskom i domaćinom Italijom. Iz Italije odlaze u Sloveniju gdje će odigrati prijateljsku utakmicu sa Hrvatskom, i učestvovati na turniru sa Slovenijom, Srbijom i Hrvatskom.

Poslije toga slijedi povratak u Bosnu i Hercegovinu, gdje će odigrati dvije posljednje utakmice pred početak kvalifikacija i utakmice sa Latvijom. Protivnici su Austrija i Portugal. Prva utakmica kvalifikacija je na rasporedu 15. augusta.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će nastupati u podmlađenom sastavu. Kenan Bajramović, Goran Ikonić, Henry Domercant, Ratko Varda i Saša Vasiljević su se oprostili od nacionalnog dresa. Mirza Teletović će biti novi kapiten, dok će glavne poluge na vanjskoj liniji biti Nemanja Gordić i Nihad Đedović. Biće interesantno vidjeti šta može uraditi naturalizovani Zach Wright.

Spisak igrača: Mirza Teletović, Nedžad Sinanović, Ognjen Kuzmić, Elmedin Kikanović, Jozo Brkić, Jusuf Nurkić, Ante Mašić, Marko Miletić, Edin Bavčić, Nemanja Gordić, Nihad Đedović, Zach Wright, Dalibor Perišić, Nemanja Mitrović, Muhamed Pašalić.

___________________________________________________________
preuzeto sa: Balkan-sport

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva