srijeda, 18. srpnja 2012.

Maribor - Željezničar 4:1

Željezničar je uprkos vodstvu, poražen u prvoj utakmici Lige prvaka protiv Maribora rezultatom 4:1.

U 15. minuti, lopta je nakon jednog prekida došla do Selimovića, koji šutira iskosa sa desne strane i pogađa stativu, a na odbijenu loptu, potpuno neometan reaguje Adilović i dovodi Plave u veliku prednost u Ljudskom vrtu.


Ipak, već na početku drugog poluvremena šok za oko 1500 navijača Željezničara u Ljudskom vrtu. U 47. minuti, izigrana je odbrana tima sa Grbavice, a Berič se našao sam ispred Antolovića i izjednačio rezultat na 1:1.

Nastavio je Maribor sa atacima, ali veoma jalovim i sve do 66. minute nije bilo promjene rezultata. Bogićević je tada bespotrebno oborio Tavaresa u kaznenom prostoru, a Mezga sigurno izveo penal za preokret i vodstvo Slovenaca od 2:1.

Nakon šanse Bešlije u 76. minuti, uslijedila je brza kontra domaćih, Bogičević je ponovo loše reagovao, a Berić svojim drugim golom pogodio za velikh 3:1, iako Maribor nije pružio neku spektakularnu igru, iskoristivši sve greške Željine odbrane.

U sudijskoj nadoknadi, Tavares je postigao i četvrti gol, nakon još jedne velike greške odbrane Želje, koja je odigrala katastrofalno drugo poluvrijeme. Ostaje velika žal za greškama koje su skupo koštale Plave aktivnijeg rezultata pred revanš. Stare boljke naših timova kada igraju u Evropi i jeftino primljeni golovi i ovoga puta su skupo plaćeni i Željezničar će u revanšu imati nemoguću misiju da nadoknadi ovaj rezultat.


MARIBOR- ŽELJEZNIČAR 4:1

Stadion: Ljudski vrt. Gledalaca 10 000.
Strijelci: 0:1 Adilović 15., 1:1 Berič 47., 2:1 Mezga 67 (penal)., 3:1 Berič 76. 4:1 Tavares 92. Žuti kartoni: Rajčević (Maribor), Kerla, Svraka, Adilović,Bogićević, Jamak (Željezničar).

Maribor: Handanović, Mejač, Mezga (od 81. Mezga), Tavares, Ibraimi, Cvijanovič, Trajkovski, Rajčević, Berić, Arghus i Mertelj (od 72. Filipović).

Željezničar: Antolović, B. Čolić, Kvesić, Kerla, Bogičević, Zolotić, Svraka, Jamak (od 81. Stanić), Zeba, Selimović (od 71. Bešlija) i Adlović. (sc)
____________________________________________________________

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva