ponedjeljak, 2. travnja 2012.

Blackburn - Manchester United 0:2

Posljednji susret 31. kola engleskog Premiershipa odigrali su na Ewood Parku Blackburn i Manchester United, a na kraju su gosti iz Manchestera upisali tri boda golovima u posljednjih deset minuta. Završilo je 2:0.

United je odlično otvorio susret i prvi su zaprijetili preko Javier Hermandeza u šestoj minuti susreta. Isti igrač je imao najbolju priliku prvog poluvremena kada je u 11. minuti zatresao stativu gola Blackburna.

Prvi šut u okvir gola Blackburn je uputio u 18. minuti kada pokušaj Davida Holiett, no De Gea je bez problema odbranio. Crveni đavoli su u potpunosti dominirali prvim poluvremenom, no na njihovu žalost nisu imali konkretnu završnicu.

Lijepu priliku za postizanje gola imao je nakon pola sata igre Johnny Evans, no njegov dobar šut odbranio je Paul Robinson. Blackburn je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena mogao u dva navrata doći do vodstva. Prvo je odlično šutirao Marcus Olsson, De Gea je fantastično odbranio, da bi golman Uniteda nekoliko sekundi potom još jednom brilijantno regovao nakon šuta glavom Granta Hanleyja.

Drugo poluvrijeme je donijelomnogo izjednačeniju igru. Prvu priliku je propustio Scott Dann, no šutirao je neprecizno, da bi potpom na drugoj strani uzvratio Wayne Rooney.

Pokušali su potom za Blackburn Yakubu i Morten Gamst Pedersen, no mreže su ostale netaknute. Ferdinand je u 78. minuti spasio mrežu Uniteda izbaciviši loptu ispred Yakubua.

Ipak, u 81. minuti United stiže do gola. Antonio Valencia je fantastičnim udarcem savladao Robinsona za vodstvo izabrnika Sir ALexa Fergusona od 1:0.


ViDEO prvog gola:
Nepunih četiri minuta kasnije United je potvrdio pobjedu. Valencia je na vrhu šesnaesterca pronašao Ashleya Younga koji još jednim fantastičnim golom pogađa za pobjedu Crvenih đavola.



Pogledajte ViDEO drugog gola:


szólj hozzá: c[0-2c,[Matchhighlight.com]


Do kraja susreta izmijene rezultata nije bilo, te je sa ova tri boda Manchester United na korak od nove titule prvaka Engleske. 

__________________________________________________


Sir Alex: Bila je to duga noć, De Gea nas je držao u igri

Znam iz iskustva da naša trenutna prednost ne mora ništa da znači

Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda upozorio je nakon pobjede nad Blackburnom da je veoma opasno već sada početi slaviti titulu prvaka, s obzirom da sedam kola prije kraja United ima 5 bodova više od  gradskog rivala Cityja.
-Mi još uvijek imamo sedam utakmica do kraja. Znam iz iskustva da naša trenutna prednost ne mora ništa da znači. Jedino o čemu trebamo razmišljati jeste naredna utakmica – rekao je Ferguson.
Škot je pobjedu nad Blackburnom prokomentirao na sljedeći način:
-Bila je to duga noć. Preduga. Ali, nagrađeni smo za naš trud i ustrajnost – rekao je Sir Alex.
Ferguson je posebno izdvojio jedno ime među svojim igračima...
-David (de Gea) je bio sjajan. Napravio je tri fantastične odbrane u prvom dijelu i održao nas u igri. Koliko je on napredovao, to svi jasno vide – pohvalio je Ferguson Španca na svom golu.



 Fergi hvali Red Army

7,000 putujućih navijača Manchester Uniteda, Red Army igrali su važnu ulogu u 2-0 pobjedi nad Blackburnom, Sir Alex ih je pohvalio.


"Bili su fantastični," rekao je Sir Alex za Sky Sports. "Bili su nevjerojatni. Zaslužili su ovaj rezultat koji smo postigli zato što su cijelo vrijeme navijali. Vodili su nas do pobjede cijelo vrijeme."

"Bili su kao Stretford End nekada, u zadnjih 15 minuta utakmice. Odigrali su važnu ulogu u pobjedi. Pjevali su od prve minute utakmice sve do samog kraja. Bilo ih je fantastično vidjeti ih kada smo izašli iz svlačionice, presretni smo što smo uspjeli uzeti 3 boda za njih."


_________________________________________________________________________

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva