utorak, 3. travnja 2012.

Najava uzvratnih četvrtfinalnih utakmica Lige prvaka

Uzvratne četvrtfinalne utakmice Lige prvaka se igraju 3. i 4. aprila. U nastavku pročitajte najavu utakmica Barcelona - Milan i Bayer - Marseille









Najava: Barcelona-Milan

Nakon remija bez golova u prvoj utakmici na San Siru, Barcelona i Milan će o putniku u polufinale odlučivati na Nou Campu. Obojica trenera očekuju intenzivan dvoboj, a Josep Guardiola očekuje kako će gosti zabiti gol, pa od svoje momčadi očekuje barem dva u protivničkoj mreži.   

"Situacija je jednostavna: pobjednik ide u polufinale. To je lako analizirati, tako da moramo pobijediti utakmicu. Moramo očekivati da će Milan zabiti gol i da su dovoljno sposobni zabiti barem jedan gol. Mi moramo generirati toliko napada da budemo što je moguće opasniji. MIslim da ćemo mi imati veći posjed lopte, ali moramo naći načina za kreirati šanse. Mislim da bi oni mogli postići i više od jednog gola, tako da mi moramo pronaći način da zabijemo više. Milan je momčad koja je sposobna dominirati igrom i stvarati opasne situacije. Imaju vrlo dobar kontranapad i njihovi igrači vrlo brzo dolaze do protivničkog šesnaesterca. Nama trebaju ljestve kako bismo zaustavili igrača poput Zlatana Ibrahimovića, jer je tako visok. Ako ide visoka lopta, znamo da je ona Ibrahimovićeva, zbog njegove visine. Stoga ćemo ga morati držati što dalje od svog šesnaesterca."  

"Teško je igrati s tri igrača u obrani, morat ću razmisliti o tome. Sve ovisi o igračima i njihovoj povratnoj reakciji. VIdjet ćemo prije utakmice. Xavi je propustio posljednja dva dana treninga, ali situacija s njegovom ozljedom lista se popravila i vidjet ćemo i za njega prije utakmice hoće li igrati." rekao je Guardiola.

Intenzivnu i otvorenu utakmicu očekuje i trener gostiju Massimiliano Allegri, koji je rekao: "Morat ćemo odigrati intenzivnu utakmicu s puno hrabrosti, jer da bismo se kvalificirali u polufinale moramo zabiti. Svi znamo sve o kvalitetama Barcelone, tako da moramo imati pozitivan stav, igrati kao momčad, znajući da nas dva ishoda od tri moguća vode dalje. Vidjet ću nakon posljednjeg treninga tko će igrati u napadu. Pato se tek oporavio od ozljede, ali on bi mogao biti važan u ovoj utakmici."

"Oni su u prvoj utakmici imali veći posjed lopte, ali mislim da smo mi stvorili više izglednih prilika nego oni. Ja sam to očekivao. Možda drugi nisu, ali ja jesam. Kada imate dvije momčadi na ovakvoj razini, onda imate izjednačeniju utakmicu nego što biste očekivali. Mislim da je Ibrahimović odigrao dobru utakmicu u prvom susretu. Radio je naporno i bio naša glavna uzdanica u napadu. Mislim da imamo priliku i sada biti opasni u napadu kao i u grupnoj fazi i u prvoj utakmici četvrtfinala. Moramo znati kako igrati u svakom trenutku ove utakmice. Bit će trenutaka kada treba napasti, kada se treba braniti i kada treba raditi oboje."

Barcelona je proteklog vikenda bez puno problema na svom terenu slavila protiv Athletica, a Messi je svoj učinak u posljednjih jedanaest utakmica za klub i reprezentaciju podigao na čak 22 postignuta gola.

Adriano je započeo utakmicu u subotu nakon što je prethodne dvije propustio zbog ozljede zadnje lože, ali Cesc Fabregas je presjedio utakmicu zbog problema s leđima. Xavi je u toj utakmici ušao u završnici, ali je nakon toga ponovno propustio dva dana treninga zbog ozljede lista, pa je njegov nastup pod znakom pitanja.

Milan je u subotu imao teško gostovanje kod Catanie, odakle se vratio sa samo jednim bodom, a jedini strijelac za goste bio je Robinho, što je bio njegov prvi gol u posljednjih šest utakmica, uključujući i onu protiv Barcelone kad je na samom početku promašio veliku priliku.

Pato se vratio u momčad nakon oporavka od ozljede i mogao bi na teren po prvi put nakon 25. veljače. Ignazio Abate je započeo subotnju utakmicu, nakon što je zbog ozljede zadnje lože propustio prethodne četiri, dok je Mark Van Bommel i dalje izvan terena zbog ozljede leđa. Izvan stroja su i Thiago Silva i Alexander Merkel.

Preuzeto sa euronogomet.com

____________________________________________________

 Barcelona protiv Milana bez Xavija?

Kapetan Barcelone Xavi Hernandez igrao je svega 15 minuta u domaćoj pobjedi katalonskih nogometaša protiv Athletic Bilbaa 2-0, a potom nije trenirao s momčadi u nedjelju...   

Pomalo je zabrinjavajuće informacije primio trener aktualnog španjolskog i europskog prvaka Pep Guardiola kojeg je liječnička služba u nedjelju izvjestila da će trening zbog ozljede mišića morati propustiti jedna od najvažnijih karika igre Barcelone, kapetan Xavi Hernandez. 

Prema navodima El Mundo Deportiva, koje prenosi portal Goal.com, Xavi bi zbog toga mogao propustiti uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka u kojoj već u utorak nakon 0-0 u gostima Barcelona na svom Camp Nou stadionu dočekuje Milan.

Nisu otkriveni detalji ove ozljede, a jedino je poznato da će 32-godišnji veznjak u ponedjeljak obaviti niz testova kako bi se definitvno utvrdilo može li i koliko pripomoći svojim suigračima u jednoj od najvažnijih utakmica sezone.


_____________________________________________________


Mourinho: Barça i Milan? Ja ću gledati Bayern i Marseille


Trener madridskog Reala Jose Mourinho rekao je kako u utorak navečer neće gledati uzvratnu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka između Barcelone i Milana, već onu između Bayerna i Marseillea...


- Dvoboj Barcelone i Milana bit će odličan. Vjerojatno je u pitanju najvažnija od svih četvrtfinalnih utakmica – započeo je Mourinho, a onda objasnio zbog čega će njegova pozornost biti usmjerena na onaj drugi dvoboj u utorak, u kojem će Bayern ugostiti Marseille, s prednošću 2-0 iz prvog dvoboja. 


- Planiram gledati ogled Bayerna i Marseillea, jer ćemo u polufinalu mi igrati protiv boljeg iz tog susreta, ako prođemo dalje. Stoga mi Barcelona i Milan trenutno ne znače ništa. 


Ovo ''ako prođemo dalje'', dakako, treba shvatiti samo kao Mourinhovu kurtoaziju. Real Madrid je, podsjećamo, dobio prvu utakmicu u gostima kod ciparskog APOEL-a s 3-0… 



_____________________________________________________



Najava: Bayern-Marseille


Bayern je u prvom susretu u Marseilleu slavio rezultatom 2:0 i praktički je jednom nogom već u polufinalu, ali trener Jupp Heynckes upozorava kako ništa još uvijek nije gotovo, s obzirom da Olympique više nema što izgubiti i može igrati bez opterećenja.     

"Ništa još nije gotovo. Naravno da imamo prednost, nismo primili gol u Marseilleu, a zabili smo dva. U dobroj smo poziciji, ali zapamtite: Olympique je dobio utakmicu protiv Borussie Dortmund nakon što su bili u zaostatku od 2:0. Mi apsolutno cijenimo našeg protivnika i znamo za što su sposobni. Moja momčad je koncentrirana i želi pobijediti u ovoj utakmici. Olympique će pokušati napraviti sve što može ovdje, oni nemaju što izgubiti. Oni su dobro spremni za ovu utakmicu, jer nisu uopće igrali proteklog vikenda, ali činjenica je da je sve u našim rukama. Ako ne izgubimo, idemo u polufinale." rekao je Heynckes.  

I trener gostiju Didier Deschamps se nada kako njegova momčad neće s bijelom zastavom istrčati na Allianz Arenu, iako je svjestan da ih čeka jako težak zadatak.

"Morat ćemo mobilizirati sve svoje snage. Sama utakmica je ta koja će mobilizirati igrače. Ovo je povijesna prilika za nas. Ne treba mi puno riječi da ih motiviram, svi znaju koliki je ulog. Bayern je blizu polufinala, ali mi moramo vjerovati u sebe, moramo biti mentalno jaki. Mi i dalje imamo kvalitetu. Moramo uživati u ovome, iako nas nakon rezultata iz prve utakmice čeka veliki izazov. Moramo dati svoj maksimum i biti koncentrirani, igrati na inteligentan način od prve do posljednje minute. Moji igrači ovdje mogu ispisati klupsku povijesst. Mogao bih im pričati o svojim iskustvima iz Munchena, gdje smo 1993. godine osvojili trofej, ali ne živimo u prošlosti nego u sadašnjosti. Za brojne moje igrače ovo je prvo četvrtfinale Lige prvaka i moraju u njemu uživati najbolje što mogu." izjavio je Deschamps.

Bayern je proteklog vikenda slavio u gostima protiv Nürnberga, dok je Olympique svoju utakmicu protiv Montpelliera odgodio za 11. travanj. Bayern je tako svoj niz bez poraza produžio na sedam utakmica, od čega je šest pobjeda, a u tom nizu Arjen Robben je zabio čak devet golova, dok je Gomez, koji u subotu nije bio strijelac, u posljednjih sedam utakmica zabio deset golova.

Diego Contento se vratio na teren po prvi put nakon šo je 13. siječnja slomio prst u nozi, dok su i dalje izvan terena Daniel van Buyten i Breno. Kod gostiju se nakon suspenzije u momčad vraća vratar Steve Mandanda, ali sada je suspendiran Alou Diarra. Souleymane Diawara će duže vrijeme izbivati s terena, nakon što je 24. ožujka u dvoboju protiv Nice ozlijedio ligamente koljena. Andre Ayew će morati na operaciju ramena, ali ne želi je napraviti prije kraja sezone, pa igra unatoč ozljedi.

Marseille je ispao tri od četiri puta kada su u europskim natjecanjima izgubili prvu utakmicu na svom terenu, ali jedina iznimka je upravo u posljednjem takvom slučaju, u 1/16 finala Kupa UEFA protiv Twentea.

Preuzeto sa euronogomet.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva