srijeda, 11. travnja 2012.

borba za titulu - Sir Alex Ferguson - Manchester United

Ferguson otkrio tajnu kako je uspio prestići Manchester City. Bez njih ne bi uspio:

Osam bodova prednosti pred Cityjem garantira Alexu Fergusonu novi naslov engleskog prvaka.
Rivali iz 'plavog' dijela Manchestera prosuli su veliku priliku da uzmu naslov. Manchester United dugo nije imao tako slabu konkurenciju za sam vrh, a i oni su vidljivo slabiji nego proteklih godina. Zato se u Cityju drže za glavu. Imali su naslov, ali ga nisu znali uzeti.
Sir Alex Ferguson otkrio je formulu uspjeha, odnosno kako je uspio prestići gradske rivale iz Cityja na vrhu prvenstvene ljestvice. Priznao je iskusni Škot da ne bi uspio bez svojih pet vođa u momčadi. To je ono što, prinao je i Roberto Mancini, njihovi gradski rivali jednostavno nemaju.
''Rio Ferdinand, Patrice Evra, Ryan Giggs, Paul Scholes i Michael Carrick. Ta petorka pršti iskustvom i od njih smo uvijek očekivali da budu na razini'', istaknuo je Ferguson i dodao:
''Moraš znati štititi svoju momčad najbolje što možeš. A mi imamo dobru, jaku momčad s puno iskustva, ali i dobrim mladim igračima.''
_________________________________________________
Piše:mannutd-bih.blogspot.com 



FERDINAND: "Iskustvo je presudilo" 
 
Defanzivac Manchester Uniteda ističe da je veliko iskustvo koje posjeduje njegov tim od krucijalnog značaja u borbi za titulom…
Pobjedom nad ekipom QPR-a i zahvaljujući porazu komšija od Arsenala, Crveni Đavoli su na pragu osvajanja 20. titule šampiona Engleske. Kao glavnu prednost svog tima u zaista iscrpljujućoj borbi sa gradskim rivalom Rio Ferdinand u prvi plan ističe ogromno iskustvo Manchester Uniteda.

"United je mnogo puta do sada bio u ovakvim situacijama, tu iskustvo igra presudnu ulogu."
"Znamo kako se postaje šampion i to iskustvo smo još jednom iskoristili kako bi stigli do vrha. Ni u jednom trenutku nismo sumnjali u sopstvene mogućnosti, nismo odustajali i to nam se polako isplaćuje.", rekao je Ferdinand.
_____________________________________________________
Kako se bliži trka za titulom Engleske Premijer Lige, sve je izvjesnije da će Manchester United odbraniti naslov šampiona i osvojiti jubilarnu 20. titulu.

Prema mišljenju Michaela Carricka, najveće zasluge za takav razvoj stvari idu veteranu Paulu Scholesu koji se vratio iz penzije da pomogne svojim saigračima u teškom trenutku.
„Svi znamo koliko je on važan i kvalitetan igrač i koliko znači ovoj ekipi.“
„Njegov povratak je označio preokret u našoj igri. Kako je kročio na teren, bilo je kao da nije ni odlazio, nastavio je tamo gde je stao. On je ključ našeg preokreta.“, rekao je Carrick koji smatra da Scholes može još dugo da igra.
„Scholes može komotno da igra još nekoliko godina.“, kratko je prokomentarisao Carrick.
____________________________________________________________________________
Piše: mannutd-bih.blogspot.com
Sir Alex osjeća kako Brazilski desni bek pokazuje kako sazrijeva. Rafael je odigrao odličnu utakmicu i pomogao Unitedu da dođe do još jednog "clean sheeta".
Crveni karton u utakmici Lige prvaka u četvrtom mjesecu 2010. je bila oštra lekcija Rafaelu, no sada pokazuje fantastične igra i tako na klupi drži Jonesa, Smallinga i brata blizanca Fabia.

"Mislim da smo igrali sa istom četvoricom u pozadini zadnjih tjedana, a mladi Rafa je odigrao jako dobru utakmicu (protiv Blackburna)," rekao je šef.

"Radi jako dobro. Uvijek se bori, on je mladi momak koji je ponekad previše entuzijastičan, no sada se smirio i igra svoju igru."

"Igra jako dobro, lijepo kombinira sa Valenciom, oni  se dobro razumiju."
______________________________________________________
 

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva