utorak, 17. travnja 2012.

Wigan bolji od Arsenala na Emiratesu

Odličnu utakmicu 34. kola engleske Premier lige odigrali su na Emiratesu u Londonu domaći Arsenal i ekipa Wigana, a gosti su na kraju došli do pobjede rezultatom 2:1, te su tako vjerovatno obezbijedili opstanak u Premiershipu.


Arsenal je prvi zaprijetio u ovom susretu. Benayoun je odlično šutirao glavom, ali golman Wigana Al Habsi je odbranio.

A onda je uslijedio pravi šok na Emiratesu, i dva gola Wigana u samo dvije minute. U 7. minuti kontranapad Wigana kao iz udžbenika, a u gol ga je pretvorio Franco Di Santo za vodstvo gostiju od 1:0. Samo što se krenulo s centra novi gol u mreži Szczesnyog. Sjajnu akciju Mosesa završio je Jordi Gomez koji je sa par metara ubacio loptu u mrežu Arsenala za 2:0.

Benayoun je ponovo u 16. minuti dobro šutirao, Al Habsi se ponovo istakao, no u 21. minuti Arsenal dolazi do gola. Rosicky j e odlično pronašao Thomasa Vermaelena koji glavom pogađa za smanjenje rezultata na 1:2.

Četiri minute kasnije odličan šut Johan Djoroua završava tik pored stative gola Wigana, a nakon toga su gosti umirili igru, te izglednijih prilika nije bilo, pa se na odmor otišlo vodstvom Wigana od 2:1.

Nastavak susreta donio je apsolutnu dominaciju izabranika Arsene Wengera. Pokušavali su stići do izjednačujućeg gola, no jednostavno dobre završnice nisu imali.

Gosti su u 59. minuti mogli do još jednog gola, ali je Victor Mosese promašio stopostotnu priliku, oči u oči sa Szczesnyim, no golman Arsenala je odbranio šut.
Iako je Arsenal svim silama pokušavao doći bar do jednog boda, Wigan se do kraja uspješno odbranio, te je na kraju sasvim zasluženo odnio sva tri boda sa Emiratesa.



POGLEDAJTE  GOLOVE: 
 
__________________________________________________________________________
preuzeto sa: sportsport.ba

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva