srijeda, 14. ožujka 2012.

Bayern sedmicom preko Bazela (Bayern M. - Bazel 7:0) VIDEO - komentar

Bayern je u revanš susretu Lige prvaka pobijedio Basel rezultatom 7:0 i plasirao se u četvrtinu finala ovog takmičenja. Ekipa Bayerna je od samog početka krenuo atomski na gol švajcarskog golmana Sommera i odmah se vidjelo u kom će se smjeru ova utakmica odvijati. Veliku večer je imao napadač Bayerna Mario Gomez, koji je zamalo sustigao Lionela Messija, strijelca čak pet pogodaka u nedavnom meču protiv Leverkusena. Gomez je mrežu Basela tresao čak 4 puta. Osim raspucanog Gomeza koji je u tri navrata pogađao nakon asistencija Riberya, za Bayern su još pogađali Muler (na asistenciju Robena), te u dva navrata Arjen Roben – dovoljno za konačnih 7:0.




VIDEO sa golovima i komentarom:




U 6 minuti Robben je propustio prvu pravu priliku, no pet minuta kasnije bio je precizan. Udarac Kroos-a odbio se u noge Nizozemcu, koji je ostao oči u oči sa Sommerom i matirao ga neodbranjivim udarcem. Baselova prednost iz prve utakmice tako se "otopila" brže nego što su oni očekivali.

Napadi njemačkog predstavnika nastavili su se nizati sa svih strana. Samo minutu kasnije Sommer je odbranio dva udarca Gomeza, a u 18. isti igrač je bio zamalo prekratak na ubačaj Lahma s desne strane. U 22. minuti ponovno je Sommer spasio svoju ekipu. Poslije kornera pucao je Müller, a gostujući vratar odbio loptu sa same gol crte. U 37. minuti dalekometni udarac Kroos-a "protutnjao" je pored Sommerovih desnih rašlji. 

U prvom poluvremenu Basel je jako malo "boravio" na Bayernovoj polovini terena, no u 40. minuti mogao je doći do izjednačenja i važnog pogotka. Fabian Frei pronašao je dugim centaršutom na suprotnoj strani svog prezimenjaka Alexandera Freija, koji je neometan, ali u padu, pucao preko gola. Bila je to prva i posljednja prilika gostiju da nešto izvuku iz ove utakmice jer već do kraja poluvremena primili su još dva pogotka. 

U 42. minuti Robben je s desne strane pronašao Müllera, koji neometan pogađa za 2:0, a dvije minute kasnije Badstuber je, poslije slobodnog udarca, na drugoj strani peterca pronašao usamljenog Gomeza, kojemu nije bilo teško postaviti nogu i proslijediti loptu u mrežu. 

Raspad švicarskog sistema nastavio se i u drugom poluvremenu u koprodukciji Riberyja i Gomeza. Francuz je triput asistirao, a Gomez triput zabio za nevjerojatnih 6:0 poslije 67 minuta igre. Pojavila se tada mogućnost da njemački napadač dostigne rekord Lionela Messija od pet pogodaka na jednoj utakmici Lige prvaka, no Gomez se više nije našao u izglednoj prilici za pogodak. 

U moru Bayernovih prilika i pogodaka mogao je Basel do počasnog pogotka, ali je A. Frei u 77. minuti glavom pucao pokraj gola. Četiri minute kasnije Robben je postavio konačnih 7:0. Proigrao ga je Schweinsteiger, koji je u igru ušao nekoliko minuta ranije.

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva