četvrtak, 15. ožujka 2012.

Chelsea - Napoli 4:1 ("Plavci" nakon produžetaka bolji) ViDEO highlihts


Christian Maggio je ubacio sa desne strane za Edinsona Cavanija, koji šutira sa desetak metara iskosa, ali pogađa vanjski dio mreže. Novu priliku za Napoli u 13. minuti imao je Argentinac Ezequiel Lavezzi, ali je Peter Cech krajnjim naporom izbio loptu u korner.

Nakon uvodne dominacije Napolija, Chelsea je preuzeo kontrolu nad sredinom terena, te sve više prijetio Morganu de Sanctisu na golu Napolija.

Chelsea je došao u prednost nakon pola sata igre. Loptu je sa lijeve strane sjajno ubacio Brazilac Ramires, a Dider Drogba efektno u padu glavom šalje loptu iza gostujućeg golmana.

Londonski je sastav već u drugoj minuti po drugi put pogodio mrežu De Sanctisa. Nakon kornera najviši u skoku bio je kapiten Chelsea John Terry koji glavom sjajno pogađa za 2:0.

Međutim, slavlje Engleza trajalo je samo osam minuta. Terry je izbio loptu glavom iz svog kaznenog prostora nakon centaršuta, a na odbijenu loptu natrčao je Gokhan Inler i fantastičnim volejom matira Petra Cecha za 1:2.

Chelsea je uspio potpuno anulirati prednost Napolija u 74. minuti sa bijele tačke. Andrea Dossena je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je Frank Lampard. Do kraja susreta nije bilo golova, pa je utakmica otišla u produžetke.

Sjajnu priliku za Chelsea u 100. minuti imao je Fernando Torres, nakon katastrofalne greške golmana De Sanctisa, kojeg je preskočila lopta, ali Španac nije uspio pogoditi praznu mrežu. Veliko slavlje na Stamford Bridgeu donio je u posljednjim trenucima prvog produžetka Branislav Ivanović, koji je nakon lijepe akcije zakucao loptu iza mreže De Sanctisa za 4:1.

Do kraja susreta Napoli je pokušavao ugroziti gol Petra Cecha, ali ponestalo im je snage i do gola nisu došli, pa je Chelsea slavio sa 4:1.




ViDEO highlihts:
 

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva