srijeda, 14. ožujka 2012.

Liverpool Everton 3:0 - het-trick Stevena Gerrarda - VIDEO highlihts

Zaostala utakmica 26. kola engleskog Premiershipa između gradskih rivala Liverpoola i Evertona pripao je domaćim fudbalerima, koji su slavili uz tri pogotka sjajnog kapitena Stevena Gerrarda. Liverpool je imao neugodan niz od 3 uzastopna ligaška poraza. 

 Gerrard je svoj prvi gol postigao u 34. minuti utakmice. Nakon duge akcije u kojoj je golman Howard spasio dva puta svoj gol, lopta dolazi do Gerrarda koji sjajnim udarcem sa vrha šesnaesterca pogađa mrežu Evertona za vodstvo od 1:0.

Drugo poluvrijema ponovo odlično otvara Liverpool. Igrala se 51. minuta kada svoj drugi gol na utakamici postiže Steven Gerrard za veliku prednost Redsa od 2:0.
 
Pravu katastrofu Evertona u gradskom derbiju Gerrard je potvrdio u posljednjim minutama utakmice. Proslavu svog 400. nastupa u najdražem dresu svojim hat-trickom Gerrard je donio golom u 92. minuti utakmice, za velika tri boda Liverpoola.




Junak susreta je bio Steven Gerrard sa hat-trickom u svojoj 400. utakmici u Premiershipu. Miljenik navijača kluba s Anfielda pohvalio je svog suigrača Luisa Suareza koji je bio dvostruki asistent. "Fenomenalan je osećaj postići tri gola, ali moram posebno da pohvalim Luisa Suareza pošto mi je odlično dodao za dva pogotka. Nisam puno odigrao mečeva sa njim, ali se dovoljno razumijemo i nadam se da će se tako i nastaviti. Bila je ovo frustrirajuća serija poraza za nas, ali se nadam da je ova pobjeda početak pobeijdničke serije", rekao je Gerrard nakon pobjede.

Liverpool je trenutno na sedmom mjestu sa 42 boda, dok Everton na devetom ima pet bodova manje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva