nedjelja, 11. ožujka 2012.

Freestyler Nick Zoričić poginuo na utrci skicrossa - VIDEO

Kanadski skijaš Nick Zoričić poginuo je na utrci Svjetskog kupa u švicarskom Grindelwaldu. On je nastupao na utrkama skicrossa u Švicarskoj, a težak pad sa smrtnim posljedicama se dogodio u samoj završnici jedne od utrka. Nick Zoričić, 29-godišnji freestayler sa Kanadskim državljanstvom, porijeklom iz Bosne i Hercegovine. 

Hitno je helikopterom prebačen u bolnicu, ali je nešto kasnije od posljedica povreda preminuo. Odmah poslije nesreće trka u Grindelwaldu je prekinuta.

Nick Zoričić rođen je u Sarajevu 19.februara 1983.godine, a sa porodicom se preselio u Kanadu kada je imao pet godina. Svoju karijeru je počeo graditi kroz alpsko skijanje, nastupao je i u Svjetskom kupu. Od 1999.godine se bavi skicrossom, a prošle je godine u Svjetskom kupu osvojio šesto mjesto.

"Nick Zoričić je teško pao prije kraja i ostao nepomično ležati. Odmah mu je pružena liječnička pomoć. Organizacijski odbor utrke, FIS i Švicarski skijaški savez izražavaju najdublju sućut obitelji i prijateljima Nicka Zorčića", objavili su iz FIS-a.

Ovo je već druga žrtva freestyle skijanja ove godine, podsjetimo, u siječnju je poginula Amerikanka Sarah Burke.


Uznemirujući VIDEO:

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva