ponedjeljak, 19. ožujka 2012.

Roger Federer osvojio ATP turnir u Indian Wellsu 2012


Nakon lagane pobjede nad Nadalom u polufinalu, te teške pobjede nad Isnerom u finalu ATP turnira serije 1000 u Indian Wellsu, Švajcarac je podigao sa osmjehom trofej za pobjednika. To je bila čak 73. titula u karijeri ovog super tenisera. Njime je ujedno i dostigao rekordnu 19. titulu na turnirima iz Masters serije 1000, što je dosada bilo u samostalnom vlasništvu trenutno drugog tenisera svijeta, Rafaela Nadala. Recimo i to, da će Švajcarac biti teži za milion dolara nakon nedjeljne pobjede.

Federer je u svom 103. finalu karijere sa 7-6 i 6-3 po setvoima 2:0, bio bolji od najvećeg iznenađenja turnira, Amerikanca Johna Isnera, koji je samo dan ranije postao prvi Amerikanac nakon Jamesa Blakea (Federer 2008.) koji je slavio protiv svjetskog broja 1 – Novaka Đokovića.

Umor se kod Isnera osjetio u drugome setu kada je izgubio čak četiri servis-gema zaredom, što je dosta neuobičajeno za 206 centimetara visokog Amerikanca. Poveo je Isner u drugom setu s 3-2, a onda do kraja meča ostao bez gema. Prvi set riješen je u tie-breaku u kojem je Švicarac iskoristio tek četvrtu set-loptu.

Federer je nakon meča zahvalio svima koji su omogućili ovaj veliki turnir, najveći poslije Grand Slamova, te naglasio važnost da ga nesretni virus, koji je ‘slomio’ mnoge tenisere i teniserke, nije jače pogodio jer inače ne bi imao priliku igrati finale. Podsjetimo, Federer je početkom sedmice imao temperaturu koja srećom po njega nije ostavila većeg traga na igru.


kratki VIDEO pregled cijelog meča:

_________________________________________________________________________________

Ako koga interesuje ženski tenis, dovoljno je reći da turnir završen trijumfom Beloruskinje Viktorije Azarenke, koja je u finalu pobedila Ruskinju Mariju Šarapovu sa 6:2, 6:3.

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva