subota, 17. ožujka 2012.

Željo uvalio peticu Rudaru u Prijedoru


U okviru 17. kola Premijer lige BiH u fudbalu, Rudar Prijedor je na Gradskom stadionu dočekao vodeći Željezničar. Iako su najavljivali veliku borbu sa trenutnim liderom na tabeli i pozitivan rezultat, domaći su se u ovom meču proveli „kao bosi po trnju“. Doživjeli su najteži premijerligaški poraz u historiji jer su poraženi sa 0-5. Junak plavih sa Grbavice bio je Eldin Adilović koji je postigao 4 pogotka dok je peti gol djelo Bekrića. Utakmica je odigrana pred nešto više od 1.000 gledalaca koji su na kraju meča zasluženim aplauzom nagradili igrače Želje.

Ovo je za izabranike Amara Osima bila 20. uzastopna utakmica bez poraza.

Odlična igra u Prijedoru je rezultirala golom Adilovića u 22. minuti. Isti igrač je pogodio za 0:2 u 41. minuti utakmice, a oba puta je asistent bio fenomenalni Zeba. S tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu je Željo nastavio sa dobrom igrom. Adilović je svoj treći gol postigao u 50. minuti, a odmah nakon njega se na listu strijelaca upisao i Bekrić, koji je pogodio za 0:4. Četvrti svoj gol na ovoj utakmici, a ukupno peti za goste, sjajni Adilović je postigao u 81. minuti.


izvještaj utakmice:



Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva