nedjelja, 18. ožujka 2012.

Roger Federer bolji od Nadala na Indian Wells turniru 2012


Švajcarac Rodžer Federer je drugi finalista teniskog turnira u Indijana Velsu pošto je u polufinalu pobedio Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4.

U najvećem teniskom rivalstvu koje će uskoro proslaviti i 10. godišnjicu, Federer i Nadal su igrali 28. put međusobno, a ovo je bila jubilarna deseta pobjeda Švicarca. Također, u zadnjih šest međusobnih mečeva Federer je pobijedio tek drugi put.

U vjetrovitim uvjetima, gdje je i teren bio sporiji nego inače u Indian Wellsu, Federer je bio bolji osvojivši i dvanaest poena više u meču (62-50) koji je trajao tačno sat i pol.

U prvom je setu Nadal imao break-loptu više (3-2), ali je Švicarac napravio break više (2-1) za stavljanje prve dionice u džep i lagodnijeg ulaska u nastavak meča. No, u drugom setu se nije mnogo toga promijenilo. Federer je bolje koristio svoje prilike, pogotovo na suparnički servis, te je na kraju slavio zasluženu pobjedu.

Roger Federer i Amerikanac John Isner igrat će u nedjeljnom finalu ATP turnira u Indian Wellsu, iz Masters serije 1000. Nakon Isnerove pobjede protiv Novaka Đokovića u tri seta. Ovo će poslije šest godina biti prvo finale Indijan Velsa za Federera koji je turnir u Kaliforniji osvajao tri puta u nizu (2004, 2005, 2006). Federer je u finalima pobeđivao Britanca Tima Henhama (2004), Australijanca Lejtona Hjuita (2005) i Amerikanca Džejmsa Blejka (2006). 

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva