petak, 16. ožujka 2012.

Noć nakon katastrofe u Manchesteru

Nakon ispadanja iz Lige prvaka i baraža u Evropskoj ligi, niko nije mogao zamisliti drugačiji ishod, nego duel dva giganta iz Manchestera u finalu ili polufinalu Evropske lige. Međutim, ovo je fudbal, sve je moguće. Pa eto, nakon 24 sata od sinoćnjeg ispadanja oba tima iz Manchestera, svi su okrenuti na ligaške utakmice koje ih očekuju.

Ostalo je još deset kola do kraja sezone u Premier Ligi. U trci za titulu ostala su samo dva kluba: Manchester United i Manchester City. Gradski rivali odigraće međusobni duel na Etihadu posljednjeg dana u aprilu, tri kola pred kraj. Mnogi smatraju da taj duel neće direktno odlučivati za titulu. Zato će City i United morati zapeti na "malim utakmicama".

Najveći problem Uniteda je neiskusna odbrana koja bi baš u ovim prelomnim trenucima  mogla puknuti kao što je pukla i protiv Basela u LP a takođe i u dvomeču sa Athleticom. Vidića nema do kraja sezone a Jones i Evans su se nazabijali autogolova. Ferdinanda smo vidjeli na djelu, djeluje previše iskusno i sporo.

Kod "građana" je najveći problem što ima toliko zvijezda u napadu da ih Mancini ne zna koristiti u tom broju. Tevez se očekuje kroz 10-tak dana, tako da će italijanski stručnjak imati još više slatkih muka. City igra još protiv Chelsea i Arsenala pa možda se prvenstvo riješi i prije gradskog dvoboja, što je istina teško za povjerovati ali sve je moguće.

Naime, "crveni vragovi" imaju "lakši" raspored, ali to ne treba da zavara. Da li će presuditi "pobjednički mentalitet" kojeg je Ferguson razvio tokom posljednjih 10-15 godina u svoj tim ili onih 400 miliona funti koje su uložene od strane bogati šeika, ostaje nam da vidimo do kraja Premiershipa.

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva