nedjelja, 18. ožujka 2012.

Wolverhampton vs. Manchester United 0:5 - ViDEO highlihts 18.03.2012.



United je u okviru 29. kola gostovao na Molineuxu kod Wolvesa. Đavoli su prije ovog kola imali bod prednosti na tabeli Premiershipa. United je ovu utakmicu "morao" dobiti jer City u ovom kolu ima težak zadatak na Etihadu u utakmici sa Chelseaom

Posljednji put su se ova dva tima sastala ove sezone 10. decembra prošle godine. Tada je bilo 4-1 za United, a Rooney i Nani su postigli po dva gola za tim sa Old Trafforda. Zanimljivo je to da je utakmica sa Baselom i eliminacija iz Lige Pravaka prethodila tom susretu. Tada je sav bijes ispaljen na Wolvese baš kao i danas :)

United je sa pola snage pregazio očajne domaćine.



Evans je pogodio u 21. minuti na asistenciju Carrick-a za vodstvo od 1:0.

Zubar je veoma neoprezno startovao nad Chicharitom u 39. minuti, i dobio drugi žuti karton. To je uveliko uticalo na dalji razvoj igre i rezultata

Na asistenciju Rooney-a u 43. minuti, Antonio Valencia postiže drugi gol za goste. To je bio 3. gol u sezoni za krilnog igrača Uniteda. Domaćinu je u nastavku prijetila prava katastrofa.

Nedugo zatim, novi nalet United i pogodak Danny Welbecka u 45. minuti za 3:0 a Valencia je bio asistent tog gola.

25 minuta prije kraja, Rafael je odlično nabacio loptu a Hernandez se samo naklonuo. Chicha' ne propušta ovu "gozbu". Puno grešaka u igri domaćih je rezultirao pritisku Uniteda i postizanju novog gola. Havier Hernandez Chicharito danas nastupa po 50. put u Premiershipu za Manchester United.

Pogba je zamijenio Carrick-a u 58. minuti.

Ponovo je asistent bio Valencia, a Chicharito sjajno pratio akciju, i zakucao za 5:0. Briljantna igra ekipe Alexa Fergusona za novu peticu United-a u tom trenutku. Domaći jednostavno nisu u elementu danas sa igračem manje.

Do kraja utakmice, Fergi je polako povlačio i čuvao svoje najbolje igrače. U igru je ušao drugi Da Silva, Fabio. Nakon Carricka, sada i Evra napušta utakmicu.

U periodu oko 65. minute i De Gea je bio malo zaposlen. Iako sa igračem manje, domaći su sjajno dva puta ozbiljno zaprijetili.

Nova izmjena u Unitedu je bila osvježavajuća. Umjesto Evansa je u igru ušao 20-tak minuta prije kraja, Cris Smalling sa zaštitnom maskom na glavi.

Wolverhampton je nastavio svoj negativan niz od 6 uzastopnih poraza kod kuće, ovo im je bio sedmi.


Igrač utakmice je bio naravno Antonio Valencia.


kliknite na VIDEO i pogledajte sve šanse i golove na utakmici

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva