nedjelja, 11. ožujka 2012.

Swansea - Manchester City - Barclays Premier League (VIDE highlihts)

Vodeći Manchester City je gostovao u zapadnom Velsu na Liberty stadionu u okviru 28. kola. Došli da pobijede i zadrže 2 boda prednosti nad United-om

Već u 6. minuti Scott Sinclair je promašio penal, odnosno Joe Hart ga je sjajno pročitao i skinuo taj slabašan šut. Swansea napada, i Ashley Williams izvrsno puca glavom. Odbrana City-a je dobro reagirala i spriječila pogodak.

Roberto Mancini (Man City) je napravio prvu izmjenu već u 37. minuti.  U igru je ušao Sergio Aguero, a izašao Gareth Barry.

Kraj prvog poluvremena je označio sudac Lee Mason, i ovo je bio signal da trener gostiju, Mancini reaguje u svlačionici, jer je njihov rival na poluvrmenu protiv WBA vodio sa 1:0 na svom stadionu.




Routledge je asistirao kod pogotka u 83. minuti. Luke Moore je sjajno zabio za 1:0. Primljeni pogodak City-a je sa oduševljenjem dočekan na Old Trafordu.
 U 90. minuti je City preko Micah Richards-a postigao gol, "građani" su se radovali, ali pomoćni sudija je visoko podigao zastavicu zbog ofsajda. Ostalo je 1:0 za domaće.

Do kraja utakmice, cijelu sudijsku nadoknadu se igrala bukvalno "viktorija" ispred gola Swansea. I Hart je u kaznenom prostoru domaće ekipe "boravio" jedno vrijeme i nakon kornera za City, zamalo da prazan gol sa centra pogode igrači Swansea.


Utakmica je završena 1:0 za Swansea. City je izgubio vodeće mjesto na tabeli.








































Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva