nedjelja, 4. ožujka 2012.

Manchester United pobjedio Tottenham sa 3:1 na White Hart Line-u

U okviru 27. kola engleske Barclays Premier lige u nedjelju u 17 sati sastali su se Tottenham Hotspur i Manchester United. Iako je ekipa Tottenhama dominirala terenom tokom kompletnog susreta, United je iskoristio sve prilike koje je imao, pa su na kraju odnijeli tri boda sa White Heart Lane-a.

Prvo poluvrijeme je proteklo u inicijativi domaće ekipe. Čak im je sudac Martin Atkinson poništio jedan gol zbog igranja ruke E. Adebayor-a. "Pjevci" posjed lopte nisu uspjeli pretvoriti u gol, i kazna je uslijedila. U sudijskoj nadoknadi, Ashley Young asistira Wayne Rooney-u koji glavom loptu plasira iza leđa nezapolsenom Brad Friedel-u.


Nakon 15 minuta igre u nastavku Young je povisio na 2-0 nakon što je iz vrlo teškog kuta s lijeve strane Unitedova napada volejem pronašao suprotni ugao odnosno takozvanu "malu mrežicu". Asistent je bio Portugalac Nani. Drugi gol Junajteda uništio je samopouzdanje domaćem timu koji nije mogao da poveže redove. Gosti su nastavili da napadaju preko bokova, a onda je u 69. minutu stigao i treći gol.
 Nani je na levoj strani do Janga koji je krenuo malo u sredinu, namestio se na oko 20 metara od gola i "kiflom" loptu smestio u gornji desni ugao gola Totenhema. Jang je tako kaznio grešku odbrane domaćina koja mu je ostavila dovoljno prostora da se namesti za šut.
 Od tog pogotka i Manchester je preuzeo kontrolu nad utakmicom, no Tottenham u 87. minuti ipak stiže do pogotka. Defoe je odlično šutirao sa nešto više od dvadeset metara, te je savladao De Geau za konačan rezultat susreta od 3:1.

 "Kad sam na poluvremenu ušao u svlačionicu, nisam mogao vjerovati da gubimo 1-0", rekao je Harry Redknapp, trener Tottenhamovih nogometaša, nakon poraza.

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva