nedjelja, 18. ožujka 2012.

Sarajevo izgubilo od GOŠK-a iz Gabele sa 2:0 na Koševu 18.03.2012


Na Koševu je danas bilo oko pet hiljada najvatrenijih navijača bordo tima. Na otvaranju utakmice Sarajevo je imalo više loptu u nogama, ali nije bilo uzbuđenja. Uglavnom se igralo na sredini tereba, a jednu manju priliku imao je Sulejman Kripić.

Ipak, gosti iz Gabele došli su prvi u vodstvo. Nakon prelijepe akcije, GOŠK je golom Džafića poveo u 22. minuti. Nakon primljenog gola, Sarajevo ne uspijeva napraviti neku veliku šansu.
Gol gostiju poremetio je igru Bordo tima. Vrlo loša igra Sarajeva, a prvu veću priliku imao je Krpić, koji je šutirao sa 20-ak metara, ali Nikola Schreng sjajno je odbranio i odbio loptu u korner. Tim sa Koševa nije uspjevao doći do gola GOŠKA, koji također nije imao većih prilika, ali je bio dosta bolja ekipa.


I početak drugog poluvremena protekao je u znaku gostiju. Tomić je imao sjajnu priliku, ali njegov udarac sa sedam, osam metara odlazi zamalo preko gola Adija Adilovića. Sarajevo je u 63. minuti zaprijetila GOŠK-u ali je odbrana tima iz Gabele izbila loptu ispred Haskića. U nastavku utakmice, igrači Sarajeva teško su uspijevali doći do gola gostiju.

U 75. minuti Obuća je imao sjajnu priliku, ali je rezultat ostao nepromijenjen. U 81. minuti Sarajevo je ostalo bez igrača na terenu. Crveni karton dobio je Matko.

Džafić je u 86. minuti iskoristio uspavanost odbrane Sarajeva, te je zaobišao Trebinjca i po drugi put matirao Adilovića za konačnih 2:0.  Slaba predsava Jovićevih izabranika na Koševu.



 Sarajevo - GOŠK 0:2

Strijelac: 1:0 Džafić (20), 2:0 Džafić (86). Stadion "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu. Gledalaca: 5000 . Sudija: Muamer Bureković. Žuti kartoni: Žderić, Čulum (GOŠK), Šćepanović, Čomor, Matko (Sarajevo). Crveni karton: Matko (Sarajevo).

SARAJEVO: Adilović, Čomor, Trebinjac, Torlak, Dupovac, Husić, K. Handžić (od 46. minute Suljić), Šćepanović (od 81. minute Diatta), Obuća, Matko, Krpić (od 46. minute Haskić).
GOŠK: Šreng, Žderić, Diogo (od 79. minute Rajić), Zurak, Helvida, Čulum, Tomić, Zlomislić, Džafić, Karić, Grgić. 


izvještaj utakmice:


_______________________________________________________________________________

slike preuzete sa: www.sarajevo-x.com najčitanijeg sajta u BiH

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva