petak, 9. ožujka 2012.

Oba Manchestera "popušila" foru

U okviru osmine finala Evropske lige sastali su se:

Metalist - Olympiacos 0:1 (Fuster 50)
Twente - Schalke 1:0 ( Luuk de Jong 61)
Sporting - Manchester City 1:0 (Xandao 51)
Atletico Madrid - Besiktas 3:1 (Salvio 24., 27., Adrian. - Simao 53) 
Manchester United - Athletic Bilbao 2:3
Alkmaar - Udinese 2:0
Standard Liege - Hannover 2:2
Valencia - PSV 4:2 



Manchester City je svoju utakmicu igrao u gostima protiv Sportinga. Bili su veoma loši. Mancini je izgleda odabrao lošu taktiku a i loše igrače za ovu utakmicu. Edin Džeko, 5. najkorisniji igrač Evrope je igrao 70 minuta, ali njegovi saigrači nisu bili raspoloženi za neka proigravanja. Tako da je "dijamant" bio jedan od najlošijih. Gol za Sporting je postigao Xandao u 51. minutu, pogodivši petom, nakon što je Hart odbio loptu poslije slobodnog udarca.





Drugi Manchester, UNITED, igrao je na svom "Teatru snova". Međutim, gosti iz Španije su odigrali fantastičan meč, i iznenadili pobjedom od 3:2

United je protiv Athletica poveo golom Rooneya u 22. minuti, ali su gosti golom Llorentea poravnali u 44. minuti, pa se na odmor otišlo uz rezultat 1:1. De Marcos u 72. minuti pogađa za vodstvo gostiju, a Muniain u samom finišu susreta povećava prednost na 1:3. Ipak, poraz Uniteda ublažio je Rooney u posljednjim trenucima susreta, pogodivši iz penala.

Sir Alex Ferguson za poraz doslovno nije imao koga da optuži. ''Nema sumnje da je Bilbao bio bolja ekipa, agresivno su napadali i zasluženo su slavili, iako je drugi gol postignut iz ofsajda'', riječi su Fergusona.

S druge strane, njegov kolega Marcelo Bielsa je bio dosta zadovoljniji prikazanim, te je istakao da će za sedam dana proslaviti prolazak u četvrtinu finala. 'El Locco, kako mu glasi nadimak je rekao i to da je pobjeda na Old Traffordu mogla biti i ubjedljvija.

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva