subota, 24. ožujka 2012.

Schumacher iz dva najbrža McLarena - Formula 1 - Malezija - kvalifikacije - Sepang 2012


Britanski pilot Lewis Hamilton (McLaren) krenut će i u drugu utrke nove sezone Formule 1, Veliku nagradu Malezije, s prve startne pozicije, a društvo će mu u prvom redu praviti timski kolega Jenson Button.

Hamilton je potvrdio dobru formu s prva dva slobodna treninga kada je oba puta bio najbrži na malezijskoj stazi u Sepangu. Isto je ponovio i u trećoj kvalifikacijskoj rundi službenog treninga kada je s vremenom 1:36.219 bio najbrži i osvojio svoj 21. pole position karijere.

Odmah iza njega sa 149 hiljadinki zaostatka smjestio se njegov timski kolega i sunarodnjak Jenson Button, pobjednik prve utrke u Australiji. Iz drugog reda će kao treći u utrku krenuti sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher (Mercedes), a kao četvrti Australac Mark Webber (Red Bull)


Kimi Räikkönen (Lotus) smjestio se na peto mjesto kvalifikacija s 242 hiljadinke zaostatka, dok je aktuelni i najmlađi dvostruki svjetski prvak Sebastian Vettel iz Red Bulla zaostao gotovo pola sekunde za Hamiltonom (415 hiljadinki).





Evo šta su izjavili najbrži na kvalifikacijama:


Lewis Hamilton

“Ovo je bio jako dobar vikend. Težak dan, nepredvidljivo vrijeme nas je sve držalo na oprezu. Uspjeli smo napraviti neka brza vremena. Momci u tvornici su napravili odličan posao, očito. Konkurencija je bila jaka, bio sam svjestan ogromnog pritiska na sebi. Vjerojatno najuzbudljiviji dio vikenda – uživao sam u tome. Sutra nas očekuju neke vrlo zanimljive strategije.” 


Jenson Button

“Kvalifikacije su bile jako dobre u ovoj i u prošloj utrci, ne mogu se požaliti. Ekipa je napravila odličan posao. Lijepo je kad napravite prvi startni red i čujete momke iz ekipe kako navijaju za nas. Mislim da nas sutra čeka vrlo zanimljiv start, ne samo u prvom startnom redu već i na ostatku grida.” 


Michael Schumacher

“Ovo je bio maksimum koji je bio dostupan za nas. Pokazali smo potencijal u Australiji u kvalifikacijama, ne toliko u utrci. Cilj je bio pronaći najbolji kompromis. Ako pogledate kako su svi blizu jedni drugima – možemo biti i više nego sretni. Svi imamo određene brige, utrka je duga, ali napravili smo dobar posao od Australije. Dečki su zaista napravili puno po pitanju razvitka automobila.”




Utrka Velike nagrade Malezije na rasporedu je u nedjelju s početkom u 10 sati a možete je pratiti na SK Prime kanalu.

Formula 1, VN Malezije, službeni trening:


1. Hamilton (McLaren) 1:36.219

2. Button (McLaren) +0.149
3. Schumacher (Mercedes) +0.172
4. Webber (Red bull) +0.242
5. Räikkönen (Lotus) +0.242
6. Vettel (Red Bull) +0.415
7. Grosjean (Lotus) 0.439
8. Rosberg (Mercedes) +0.445
9. Alonso (Ferrari) +1.347
10. Perez (Sauber) +1.479


______________________________________________________________________________

Nedjelja, 24.03.2012., Sport Klub PRIME, 10 sati, prenos uživo...

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva