srijeda, 14. ožujka 2012.

Kup BiH - polufinale - Željo sa igračem manje bolji od Borca - VIDEO izvještaj

U prvoj utakmici polufinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine Željezničar je večeras na "Grbavici" savladao banjalučki Borac sa 1:0. Željezničar je u okršaj sa Borcem ušao kao favorit. Tako su izabranici Amara Osima i otvorili meč. Već u 7. minuti Zeba je dobro proigrao Adilovića, ali je jedan od odbrambenih nogometaša Borca loptu izbacio u korner.

Gosti su uzvratili u 12. minuti, kada je Krunić uputio oštraš šut sa dvadesetak metara, ali je Gušo bio na mjestu.
U 14. minuti, Željezničar je imao sjajnu priliku da dođe u vođstvo, ali Bekrić nije uspio da prebaci istrčalog golmana Borca. Ponovo su isti akteri bili na sceni u 21. minuti, kada je bekrić, poslije slobodnog udarca, koga je izveo Zeba, šutirao glavom, ali se golman gostiju nije dao iznenaditi.

Hrabra intervencija Markovića u 31. minuti, spriječila je Bekrića da loptu pošalje u mrežu.
Do kraja poluvremena, prilike za domaće imali su Zeba, Selimović, Adilović i Kvesić ali posljednju priliku u prvom poluvremenu za tim sa Grbavice propustio je Muamer Svraka. Asistirao mu je Zeba, ali nije na najbolji način zahvatio loptu. Na odmor se otišlo bez golova.



Plavi su krenuli snažno u nastavku. U prvih petnaest minuta domaći su stvorili nekoliko prilika, ali im to nije donijelo ništa konkretno. Izabranici Velimira Stojnića znalački su se branili. U 49. minuti kraći prekid utakmice, zbog bakljade navijača Željezničara na sjevernoj tribini stadiona.

Željezničar je od 75. minute igrao s igračem manje, nakon što je Jadranko Bogičević dobio crveni karton. Međutim, to nije puno poremetilo tim sa Grbavice.

I, kada se činilo da će se utakmica završiti bez pobjednika, Željezničar je, u 87. minuti, došao u vođstvo. Zajko Zeba je, tek iz trećeg pokušaja, savladao Antolovića, koji je nespretno intervenisao i lopta se, na veliku radost domaćih navijača, našla u mreži – 1:0.
U sudijskoj nadoknadi, gosti su pokušavali da izjednače, ali je odbrana domaćih, s Gušom na čelu, uspjela da sačuava vođstvo.

Uzvratni susret na rasporedu je 4. aprila u Banjoj Luci.

U drugom polufinalnom Široki Brijeg na "Pecari" dočekuje Velež.


pogledajte najzanimljivije dijeliove utakmice:



________________________________________________________________________________
 
Stadion Grbavica.
Gledalaca: oko 2.000
Sudija: Predrag Stankić (Bijeljina)
Žuti kartoni: Bogićević, Adilović, Nyema (Ž), Bilbija, Maksimović (B)
Crveni karton: Bogićević (Ž)
Strijelci: 1:0 Zeba (87')
Željezničar: Gušo, Čolić, Kvesić, Bogičević, Vasilić, Svraka (od 87' Kerla), Bekrić, Zeba, Nyema, Adilović (od 62' Bešlija), Selimović.
Borac: Antolović, Stupar, Žarić, Marković, Stakić, Knežević, Maksimović, Krunić, Stajić (od 68' Grahovac), Kajkut, Bilbija.

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva