petak, 30. ožujka 2012.

Fernando Alonso dobio Ferrari FF od svog poslodavca

Vrijeme kada je Michael Schumacher nizao pobjede je odavno prošlo, pa je pobeda Fernanda Alonsa na Velikoj Nagradi Malezije proteklog vikenda, bila razlog za veliko slavlje u Maranelu.

Španac je sada vodeći u ukupnom plasmanu sa 35 bodova, iako F2012 bolid dosta zaostaje po svojoj brzini za Red Bullom i McLarenom. Možemo samo nagađati šta bi Alonso dobio, da kojim slučajem osvoji ovu sezonu.

Fernando Alonso nakon odlične pobjede u Maleziji ima trostruki razlog za slavlje. Osim što je pobijedio u utrci i izbio na vodeću poziciju u prvenstvu, Alonso je na poklon dobio novi Ferrari FF.

Koliko je jednom Ferrariju bitna svaka pobjeda u Formuli 1, a ostvario ih je ukupno 217 do sada, pokazuje i posljednji potez tima.

Ferrarijeva zvijezda i šampion Formule 1 Fernando Alonso ostao je ugodno iznenađen kada se vratio kući nakon odlične pobjede na nedavno održanoj Velikoj Nagradi Malezije. Kao nagradu za odličan rezultat njegov poslodavac odlučio ga je počastiti jednim Ferrarijem FF.

Da li je poklon u vidu moćnog V12 četvorosjeda sa pogonom na sve točkove lijep gest Ferrarija, ili dio onoga što piše u ugovoru, nije ni bitno, a sigurno da nije bitno ni Fernandu Alonsu. FF je još jedan u nizu automobila koje je Španac dobio od Ferrarija, pored 458 Italije, Maseratija GranTurismo kabrioleta, Abartha 695 Tributo Ferrari i specijalne edicije Jeep Grand Cherokkeja SRT8.

Zna Ferrari kako da motiviše svoje vozače.

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva