nedjelja, 18. ožujka 2012.

Fernando Torres nakon "hiljadu iPo minuta" ponovo pogodio :D - Video highlihts


Poslije plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, Chelsea se plasirao i u polufinale FA kupa pobjedom nad drugoligašem Leicester City-em sa 5:2. Pobjeda "plavaca" je bila očekivana ali podatak da je Fernando Torres postigao 2 pogotka na jednoj utakmici je sigurno udarna vijest.

Španca, kojeg ismijavaju navijači širom Ostrva, savladao je gostujućeg golmana sredinom drugog dijela igre, kao i pred sami kraj utakmice u 85. minutu. Torres je prethodno postigao dva gola u meču Lige šampiona sa Genkom, 19. oktobra prošle godine, tako da je prekinuo petomjesečni post. Pored dva pogotka Španac je zabilježio i dvije asistencije.

Fernando Torres je nakon 1541 minute, odnoso 25 sati i 41 minute konačno zatresao protivničku mrežu. Pojačanje "plavaca" vrijedno 50 miliona funti je nakon postizanja svog prvog gola bilo veoma drago - to mu se moglo vidjeti i na licu. Bio je to 51. Torresov udarac prema suparničkim vratima otkako je posljednji put zabio.

Domaćin je sa dva brza gola u prvom poluvremenu preko Kejhila i Kalua osigurao pristojnu zalihu pred nastavak utakmice, a poslije trećeg gola Chelsea obje ekipe su u otvorenoj igri pružile užitak navijačima. U posljednjih 10-ak minuta palo je četiri pogotka, a posebno atraktivan bio je udarac igrača Leicestera Marshalla sa oko 25 metara u rašlje domaćeg golmana. 

Chelsea - Leicester City 5-2 (Cahill 12, Kalou 18, Torres 67, 85, Meireles 90+2 / Beckford 78, Marshall 89)


ViDEO highlihts:



Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva