ponedjeljak, 12. ožujka 2012.

Medunjanin se rastao sa Maccabijem i otputovao za Holandiju

Bh. reprezentativac i član Maccabija iz Tel Aviva, Haris Medunjanin, napustio je Izrael i otputovao u Holandiju, a datum njegovog povratka u klub nije poznat. Haris Medunjanin više neće igrati za Maccabi, istakli su u izraelskom klubu, a prenose tamošnji mediji.

 „Ovo je, vjerovatno, posljednji čin prije Medunjaninovog odlaska iz kluba. Za njega se može reći da je završio sezonu“, piše u saopćenju za javnost Maccabija iz Tel Aviva, nakon što su u četvrtak našeg reprezentativca kaznili sa 25.000 dolara, ali i prvobitno ga suspendovali iz tima na mjesec dana radi svađe sa trenerom. 

 Izraelci tvrde da sada traže model kako da kompromisno raskinu ugovor sa svojim najskupljim igračem. Po svemu sudeći, Medunjanin mora krenuti u potragu za novim klubom, ali se postavlja pitanje i kada će se to desiti.
 Takva situacija stvoriće i probleme selektoru fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safetu Sušiću, koji kaže kako nema šanse da Medunjanin izgubi svoje mjesto u reprezentaciji, bez obzira na sve nevolje.
 
"Nisam još uvijek razgovarao sa Medunjaninom, ali meni zaista nije jasno zašto se Maccabi ovako ponaša. Kako misle da ga prodaju ako ne igra? Poznajem jako dobro Harisa i znam da je to jedan pametan i miran momak i ja sa njim nikada ama baš nikakvih problema nisam imao. Razočarao me ovakav postupak Maccabija" - izjavio je Sušić.

Selektor Zmajeva je dodao da nije tačno prenesena njegova izjava u kojoj je navodno rekao kako neće više zvati Medunjanina u reprezentaciju.
 
"Za nas je svakako šteta ako on zaista ne bude više igrao do kraja sezone. Međutim, ja mu jednostavno moram pomoći u ovom trenutku. Nema šasne da izgubi mjesto u reprezentaciji. Haris Medunjanin će ostati član naše reprezentacije, a u naredne dvije utakmice koje budemo igrali zavisiće od njegove fizičke spreme koliko će igrati. Nećemo ga ostaviti", dodao je Pape.


Medunjanin je u Tel Aviv stigao u junu 2010. godine. Za Maccabi je odigrao 44 utakmice, od kojih je u 30 mečeva bio u prvom sastavu. Dao je devet golova.

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva