srijeda, 21. ožujka 2012.

Nastavlja se mrtva trka za prvaka - Manchester City preokrenuo protiv Chelsea


U utakmici 29. kola Engleskog Premiershipa, na Etihadu su igrali Manchester City i Chelsea. 
 
Manchester City je krenuo furiozno u susret, ali je ipak Chelsea imao prvu veliku priliku. Fernando Torres je uposlio Matu, ali je ovaj iz veoma dobre pozicije šutirao preko gola.
 
Na drugoj strani uzvratio je Samir Nasri, koji je prelijepim udarcem iz prve pogodio prečku gola Petra Čeha, koji je loptu mogao samo pogledom posmatrati.
 
Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Mario Balotelli, koji je dobio poklon loptu od Mikela. Međutim, Italijan je izašao sam pred Čeha i promašio.
 
 
U nastavku je City nastavio sa napadima, ali je Chelsea ipak poveo. Igrala se 60. minuta kada je Gareth Barry nespretno dodao loptu Garyu Cahillu koji šutira, lopta pogađa Yayu Touera i vara Joe Harta za vodstvo Chelsea.
 
Roberto Mancini u igru je u 66. minuti uveo Argentinca Carlosa Teveza, koji je na terenu zamijenio Nigela De Jonga. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko ušao je u igru u 76. minuti zamijenivši Davida Silvu. Nakon ulaska "dijamanta" igra City-a je postala efektivnija.
 
City je izjednačio u 78. minuti kada je sa bijele tačke pogodio Sergio Aguero, nakon što je lopta pogodila u ruku Michala Essiena.
 
Domaći su uspjeli preokrenuti rezultat u 85. minuti. Nasri je odigrao za Teveza, Argentinac mu je sjajno vratio loptu iza leđa, a nekadašnji fudbaler Marseilla i Arsenala pogodio je mrežu iza Čeha za 2:1.
 
 
ViDEO highlihts: USKORO

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva