četvrtak, 15. ožujka 2012.

Real Madrid - CSKA Moskva 4:1 (Real prošao u četvrtfinale Lige prvaka) ViDEO highlihts

Real Madrid savladao je večeras na svom stadionu Santiago Bernabeu ekipu CSKA iz Moskve rezultatom 4:1 i osigurao prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

Utakmicu na svom stadionu Santiago Bernabeu Madriđani su počeli oštro. Prvu priliku su imali već u 4. minuti, no pomoćni sudac je svirao zaleđe Cristianu Ronaldu.

Većih prilika nije bilo do 26. minute kada je prelijepu akciju Real Madrida završio pogotkom Higuain.

 Kraljevski klub bio je bolji u prvom dijelu utakmice, ali i Moskovljani su imali neke dobre prilike, za kojima mogu žaliti. Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu Ronaldo je pogodio za 2:0. Potrugalac je šutirao sa 25 metara, a Chepchugov je loše procijenio let lopte.

Real je stvorio nekoliko prilika do 70. minute kada je Ozil uposlio Benzemu, koji je iz okreta sa 15-ak metara po treći put zatresao mrežu gostiju. Samo sedam minuta kasnije Tošić je odličnim udarcem sa ruba šesnaesterca savladao Casillasa.

Do finiša susreta nije se ništa značajno dešavalo, osim povrede Tošića, koji je morao napustiti igru u 78. minuti, a u sudijskoj nadoknadi Ronaldo je svojim drugim golom na utakmici postavio konačan rezultat 4:1.

Elvir Rahimić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, nije bio ni na klupi.




ViDEO highlihts:

 

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva