utorak, 6. ožujka 2012.

Benfica i Milan u idu u četvrtfinale, Arsenalu nedovoljna pobjeda od 3:0

Prvi četvrtfinalisti su Milan i Benfica. 

Benfica je na svom stadionu "Svjetlosti dočekala ruski Zenit i "strpala" mu dva komada u mrežu. Zenit je imao priliku da se prvi putu historiji kluba plasira u četvrtfinale Lige prvaka ali im je ipak presudio primljeni gol  na na svom terenu.

Odlučili su golovi domaćina postiguti u samom finišu prvog i drugog poluvremena. Prvi je postigao Maksi Pereira nakon što je golman Zenita odbranio pokušaj Vitsela i odbio loptu. A u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena pogodio je Oliveira. 



Milan je prošao dalje iako je poražen na Emiratima od Arsenala sa 3:0. Djelovalo je da je Milan poslije prve utakmice koju je na svom terenu dobio sa 4:0 siguran učesnik četvrtfinala, ali Arsenal je posle prvog poluvremena imao prednost od 3:0 u revanšu. Ipak, ekipa Arsena Vengera nije uspela da napravi veliki podvig, pa je među osam najboljih timova Evrope prošao italijanski tim. 

Arsenal je već u sedmom minutu poveo protiv Milana na Emiratima, a strijelac je bio Koscienly. Mladi Oxlade-Chamberlain izveo je korner sa lijeve strane, odbrana Milana ostavila je potpuno usamljenog defanzivca Arsenala i domaći tim stigao je do toliko željenog brzog gola. 

Teo Wallcot prošao je po desnoj strani, uputio je loš centaršut, ali je Tiago Silva očajno reagovao i dodao loptu do Rosickog. Čeh je sa oko 15 metara odmarenim i veoma preciznim udarcem pogodio sam ugao gola Milana i Abijati nije mogao da interveniše. 

Milan je na početku meča djelovao previše opušteno, poslije prva dva gola bio je potpuno pogubljen, a u 43. Arsenal je postigao i treći gol. Mladi Oxlade-Chamberlain, koji je bio sjajan tokom prvog dijela, odlično je prošao po desnoj strani, ušao je u kazneni prostor između dva defanzivca gostiju, a nakon što ga je oborio Mesba sudija je pokazao na bijelu tačku. Više nego siguran izvođač bio je Robin van Persie u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu igrači Arsenala nisu imali snage a ni sreće i to je na kraju bilo možda i presudno pošto je Milan uspio da se odbrani i prođe dalje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva