ponedjeljak, 26. ožujka 2012.

Manchester United - Fulham 1:0 - video highlihts


U posljednjoj utakmici 30. kola EPL-e Manchester United je na Old Traffordu savladao londonski Fulham s minimalnih 1:0.

U veoma zanimljivom prvom poluvremenu Fulham je bio apsolutno konkurentan tim, a imali su i nekoliko dobrih prilika. Ipak, prvi su zaprijetili Crveni đavoli preko Ryana Giggsa u 10. minuti, no njegov šut sa desetak metara bio je lagan plijen za Schwarzera.

Nakon toga nešto bolja igra Fulhama, a u glavnoj ulozi bio je američki reprezentativac Clint Dempsey. Šutirao je Amerikanac dva puta prema golu De Geae, no mladi Španac je odbranio njegove pokušaje.


Potom je United preuzeo inicjativu na terenu, a napadi su im se isplatili u 42. minuti kada nakon greške odbrane Fulhama, mrežu Schwarzera pogađa Wayne Rooney.


Drugo poluvrijeme je bilo nezanimljivo do 75. minute kada izabranici Sir Alexa Fergusona u svega nekoliko sekundi propuštaju dvije velike prilike. Valencia je prošao po desnoj strani, odlično je centrirao, a Ashley Young pokušava fenomenalnim volejom, no Schwarzer je još bolje odbranio, da bi unastavku Hangeland izblokirao pokušaj Giggsa.


Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa je Manchester sasvim zasluženo stigao do nova tri boda s kojima sada bježe Cityu upravo za pomenuta 3.





szólj hozzá: c,1-0a^[Matchhighlight.com]
_____________________________________________________
preuzeto sa: GloryGloryManUtd BLOG

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva