četvrtak, 15. ožujka 2012.

Manchester City - Sporting Lisabon 3:2 - ViDEO highlihts


Portugalci su u Manchester doputovali s ciljem plasmana u naredni krug takmičenja i pobjedom od 1-0 u prvom meču odigranom prošle sedmice u  Lisabonu. Čini se kako je ovaj poraz Cityja dosta uticao na igrače ovog kluba koji su u prošlom kolu Premiershipa neočekivano poraženi od Swansea čime su lidersku poziciju prepustili gradskom rivalu Unitedu.

Nakon što su prošlog vikenda lidersku poziciju u engleskom Premiershipu prepustili gradskom rivalu Unitedu, nogometaši Manchester Cityja večeras su priredili svojim navijačima još jedno veliko razočarenje. Eliminisani su iz takmičenja koje po rejtnigu drugo na Starom kontinentu- Evropske lige.

Iako su Građani stvorili nekoliko prilika, to im nije donijelo ništa konkretno. Gosti dolaze u vodstvo u 33. minuti. Solidno izveden slobodan udarac od strane Fernandezau golmanovu stranu. Joe Hart je napravio jedan korak prema sredini i već je bilo kasno da se vraća na lijevu stranu na kojoj je već bio. Gol na dušu domaćeg golmana. U tom trenutku je City-u trebalo 3 gola i bilo je jasno da produžetaka i penala neće biti.

Sedam minuta kasnije bilo je 0:2. Sjajan kontranapad u pogodak je pretvorio R.v. Wolfswinkel. U tim trenucima Sporting je ukupno imao tri gola prednosti. Veoma slaba igra City-a u tom periodu.



U nastavku susreta "građani" su krenuli snažno. U 55. minuti Džeko je zamijenio Pizarra. Igrao se 60. minut kada je rezultat na 1:2 smanjio Aguero.

U kaznenom prostoru Sportinga u 75. minuti, oboren je Aguero, sudija je pokazao na jedanaesterac, a siguran sa bijele tačke je bio Balotelli. Rezultat je izjednačen, 2:2.

U 82.minuti sjajni Aguero je domaće doveo u vodstvo od 3:2 nakon kornera. U tim trenucima nogometaši Manchester Cityja bili su nadomak velikog preokreta, ali do kraja nisu uspjeli postići još jedan gol koji bi im omogućio prolazak dalje.Najbolju priliku propustio je golman domaćih Hart u posljednjim sekundama utakmice.

Nakon ovog poraza, čelnici City-a će dobro razmisliti o produženju ugovora Roberta Mancini-a.



ViDEO highlihts:

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva