nedjelja, 11. ožujka 2012.

Manchester United- West Bromwich Albion - Barclays Premier League (VIDEO highlihts)

U Mančesteru na "Teatru snova" u okviru 28. kola sastali su se domaći United i WBA.

U 10. minuti, Ashley Young je uputio udarac u okvir gola, međutim, gostujući golman je to odbranio. U 17. minuti slobodnjak za goste na 30-tak metara. Sjajan šut gostiju iz izigrane akcije. De Gea je to izbacio u korner.

35. minuta je bila kobna za WBA. Chicharito je ušao u sredinu sa desne strane, šutirao, a Rooney loptu skrenuo u gol nemoćnog Fostera. Rooney je to sjajno pratio. On jednostavno zna gdje treba da se nađe u određenom trenutku, 1:0 za "Crvene đavole".

United je konstantno napadao u prvom poluvremenu, bio opasan, prijetio i zasluženo vodi sa 1:0 na kraju prvog poluvremena.


Welbeck nije iskoristio nevjerovatnu šansu. Izašao je sam ispred Fostera. Lopta je nekako došla do njega, možda je i prethodno napravio faul, ali na kraju nije uspio pogoditi.

U 65. minuti, gosti ostaju bez Olssona, jer je dobio drugi žuti karton. Sudija je opravdano pokazao oba žuta i na kraju crveni.

U 71. minuti susreta je dosuđen penal za United. Rooney hladnokrvno postiže pogodak, svoj drugi na današnjem meču.

Cleverly je zamjenio Welbecka a Ferguson je porazgovarao sa napadačem koji je izašao iz igre. Sigurno je da će Welbeck izgubiti startno mjesto nakon ovakve utakmice.

U 83. minuti, domaći navijači su odjednom skočili sa svojih mjesta. Na terenu se ništa nije dešavalo. Međutim, razlog njihovog slavlja je pogodak u mreži City-a u zapadnom Velsu. Navijači slave kao da je United dao 5 golova, a ne City što je primio 1 :D



Kraj na Old Traford-u, Manchester United ovom pobjedom preuzima vrh Engleske. Sada imaju bod prednosti u odnosu na "bučne komšije".

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva