nedjelja, 11. ožujka 2012.

Sloboda - Sarajevo Premijer Liga BiH (VIDEO, golovi, izvještaj)


Trećeplasirana ekipa na tabeli nakon prvog dijela prvenstva, ekipa Sarajeva je gostovala u Tuzli na stadionu "Tušanj". Odluka Komiteta za normalizaciju da suspenduje organizovani dolazak navijača na gostujuće stadione, danas smo slušali i mogli vidjeti samo "Fukare".

Šef stručnog štaba Dragan Jović odlučio se za sljedećih jedanaest igrač: Adilović, Belošević, Čomor, Dupovac, Torlak, Husić, Sesar, Šćepanović, Matko, Obuća i Krpić.

Čomor je u 6. minuti ubacio loptu u šesnaestereac. Odbrambeni igrač Slobode je stigao prije Matka i intervenisao. Zbog povrede domaćeg igrača, već je izvršena prva izmjena. Umjesto Kasapovića u igru je ušao sa brojem 11, Almir Bekić.

Belošević je pronašao Obuću u šesnaestercu. Iskusni napadač pronalazi prostor za udarac, ali njegov udarac odlazi pored gola. To je bila prva prilika na utakmici u 9. minutu. Već u 13. minuti, prekršaj nad Šćepanovićem. Belošević izvodi slobodni udarac sa desne strane. U šesnaestercu pronalazi Krpića, koji odličnim udarcem šutira preko gola Mujkića. Matija Matko izlazi sam ispred golmana Mujkića, ali golman Slobode je bio brži i izbija loptu.


Sarajevo je i dalje pritiskalo na zadnju liniju Slobode. U 18. minuti Šćepanović izvodi korner sa desne strane. U šesnaestercu najviše skaće kapiten ekipe Sedin Torlak, ali njegov udarac glavom direktno ide u golmana Mujkića, koji hvata loptu. Šansu je imao i Ščepanović koji je sa 18 metara šutirao, ali njegov udarac je otišao pored gola. u 27. minuti, Ščepanović izvodi korner, odlično centrira, loptu zahvata Dupovac, međutim njegov efektan pokušaj brani golman domaćih.

Sloboda je u par navrata uspjela zaprijetiti Adiloviću. U 32. minuti, prodor Mešanovića zaustavlja Dupavac i loptu izbacuje u korner. Korner Adilović sigurno izbacuje vam šesnaesterca. Na loptu natrčava Damir Hadžić, koji šutira visoko preko gola. U 39. minuti, nakon greške Dupovca, Mešanović pokušava da postigne pogodak, ali njegov udarac odlazi preko gola Adilovića. Ovo je bila prva ozbiljna prilika za Slobodu.

Matko u 43. minuti,  odlično upošljava Obuću, koji šutira, ali golman Nurković brani njegov udarac. U nastavku Belošević izvodi korner. Šćepanović skače i šutira glavom. Njegov udarac odlazi preko gola. Bile su ovo dvije odlične prilike za Bordo ekipu.

Igrači Sarajeva su uputili 8 udaraca prema golu Nurkovića u prvom poluvremenu.

_______________________________________________________________________________


Drugo poluvrijeme je nastavljeno tamo gdje je stalo prvo. Gosti iz Sarajeva i dalje napadaju i prijete. U 53. minuti, još jedan korner za FK Sarajevo. Belošević centrira. Igrači Slobode izbacuju loptu. Lopta dolazi do Husića, koji šutira iz prve a njegov udarac je otiša preko gola. Poslije slobodnog udarca, Šćepanović proigrava Matka. Napadač Sarajeva šutira, ali golman Slobode ponovo sigurno hvata loptu.

- 61. min Adilović vrhunskom odbranom spašava gol Sarajeva. Domaćini su izveli korner. Mešanović je bio najvisočiji u skoku i šutirao glavom po sredini gola. Ovo je bila najbolja prilika za domaće.


Prekšaj nad Čomorom u 71. minutu, Belošević izvodi slobodnio udarac. U šesnaestercu pronalazi Torlaka, koji postiže pogodak za vodstvo Bordo ekipe !!!!

Nedugo poslije toga, odlična prilika za FK Sarajevo. Matija Matko i Sulejman Krpić šutiraju. Denis Mujkić, golman Slobode, krajnjim naporima spašava svoju mrežu. Sada su vile pronosale klub iz Tuzle.

Sloboda je ima jedan napad po desnoj strani, ali pomoćnik je digao zastavicu i signalizirao off-side, ali domaći igrači to nisu željeli da vide a ni da čuju glavnog sudca, te su postigli gol. Naravno, on je poništen.

Pred sami kraj utakmice, opet problemi za sudije Premijer lige. Domaći trener i cijela klupa su protestovali zbog nečega, te je utakmica bila prekinuta na par minuta. Na kraju je na tribine poslat domaći trener Vojvoda.


 Pobjeda Sarajeva rezultatom 1:0. Pobjedonosi pogodak postigao je kapiten ekipe Sedin Torlak.




VIDEO: izvještaj utakmice

Nema komentara:

Objavi komentar

Igrajte ON-line menadžer

Fudbal - Online Igre - Uživaj u ukusu pobjede!

Povećajte promet svog bloga/stranice

Arhiva